Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υποκινητής η δίκαιη αγανάκτηση

Την έμπρακτη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους ταξικούς αγώνες εξέφρασε, στη διάρκεια της απογευματινής συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος σημείωσε:

«Δεν το θεωρώ περιττό να τονίσω ότι η κυβέρνηση, αν θέλει, μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιληφθεί τι σημαίνει να ξεθεμελιώνεις κατακτήσεις των εργαζομένων, που ισχύουν για πάνω από 80 χρόνια. Ξέρει πολύ καλά, από τα στοιχεία που έχει, ότι το βιοτικό επίπεδο του λαού πέφτει και ότι το γκρέμισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της πολιτικής για την Υγεία και την Πρόνοια θα είναι μία χαριστική βολή, που πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και με τα δικά τους μέσα.

Εμείς πιστεύουμε ότι αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο μέσο από το να συνενωθούν σαν μια γροθιά, να παραμερίσουν όποιες διαφορετικές απόψεις έχουν και ενωμένοι να παρεμποδίσουν αυτά τα μέτρα. Η δύναμη του λαού είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη της κυβέρνησης, αρκεί αυτή να αναδειχτεί στο πεδίο της πολύμορφης πάλης».

Σε ερώτηση που της έγινε για τις κυβερνητικές δηλώσεις, περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων, η Αλ. Παπαρήγα απάντησε:

«Πρόκειται για ένα παμπάλαιο και πολύ συνηθισμένο επιχείρημα. Οταν ο λαός αντιδρά, μιλάνε για υποκίνηση. Αυτό, όμως, που υποκινεί το λαό, είναι η δίκαιη αγανάκτησή του και πάνω από όλα το αίσθημα της ανασφάλειας που νιώθει για το αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ