Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Εκπτωτος ο Μητρόπουλος

Εκπτωτος από την προεδρία της ΕΠΑΕ είναι από χτες ο Β. Μητρόπουλος. Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις, εξέδωσε την ομόφωνη ετυμηγορία: «Δέχεται τυπικά και κατ' ουσίαν την προσφυγή και τις πρόσθετες υπέρ του προσφεύγοντος (σ.σ. Γ. Φλωρίδης) παρέμβασης και απορρίπτει τις κατ' αυτού παρεμβάσεις. Εξαφανίζει την εκκαλούμενη (σ.σ. αθωωτική) απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ. Δέχεται την αίτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Φλωρίδη. Διαπιστώνει ότι στο πρόσωπο του Βίκτορα Μητρόπουλου, συντρέχει κώλυμα (σ.σ. παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) και (διαπιστώνει) τη συνεπεία του κωλύματος αυτού αυτοδίκαιη έκπτωσή του από τα αξιώματά του ως προέδρου ΔΣ της ΕΠΑΕ και αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΠΟ».

Στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται δύο πράγματα. Αφενός ότι ο αθλητικός δικαστής δεν είχε δικαίωμα συνταγματικού ελέγχου, ακόμα όμως και να είχε, η τροποποίηση (Νόμος 2858) δεν προσκρούει σε συνταγματικές διατάξεις. Επίσης αναγνωρίζεται ο διοικητικός χαρακτήρας των δικαιοδοτικών οργάνων.

Αφετέρου ότι ο υφυπουργός, ως εποπτεύων τον αθλητισμό, έχει δικαίωμα προσφυγής.

Το γεγονός της έκδοσης απόφασης έγινε δεκτό με αντίθετα συναισθήματα, αλλά και ερμηνείες από τις δύο πλευρές. Ο Β. Μητρόπουλος και η ΕΠΟ ουσιαστικά, την αμφισβητούν και ξαναεπισείουν τον μπαμπούλα της ΦΙΦΑ. Επίσης ευελπιστούν με διαδικαστικά τερτίπια να κερδίσουν χρόνο. Ισχυρίζονται πως μέχρι την επίσημη κοινοποίηση η απόφαση δεν ισχύει και προγραμμάτισαν ΔΣ της ΕΠΟ για την Τρίτη (17.30). Πληροφορίες μάλιστα θέλουν την αποστολή (ως τότε) νέου γράμματος - σωσιβίου από τη ΦΙΦΑ.

Από τη ΓΓΑ θεωρούν ουσιαστικά τελειωμένη την υπόθεση. Παρότι επίσημα αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο, υποστήριξαν με έμφαση δύο πράγματα. Πρώτο, ότι από τη στιγμή της δημοσίευσης η απόφαση ισχύει. Το δεύτερο, ότι η άρνηση εφαρμογής της, επισείει ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Αν και το... σίριαλ θα έχει αρκετά επεισόδια, να προσθέσουμε πως η «επόμενη» μέρα περιλαμβάνει 2 σενάρια. Στο ένα η ΕΠΑΕ πραγματοποιεί έκτακτη ΓΣ, συμπληρώνεται το ΔΣ, που στη συνέχεια εκλέγει νέο πρόεδρο με θητεία ως τις 30 Ιούνη (εκλογές).

Στο έτερο, η ΓΣ αποφασίζει μέχρι τον Ιούνη να μη γίνει συμπλήρωση ΔΣ και εκλογή προέδρου. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις χρέη προέδρου εκτελεί ο πρώτος αντιπρόεδρος, Αρ. Καμάρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει (2000-12-01 00:00:00.0)
«Παιχνίδια» διαδικασίας (2000-11-17 00:00:00.0)
«Φωτογραφική» θεωρείται από τους φορείς η επίμαχη ρύθμιση (2000-10-06 00:00:00.0)
Ποδηγετεί επίσημα τη διαιτησία (1999-12-09 00:00:00.0)
Παρανομεί η ΕΠΑΕ (1998-12-05 00:00:00.0)
Επανέρχεται ο "μπαμπούλας" ΦΙΦΑ (1998-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ