Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφες εκδηλώσεις παντού

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και με κατά τόπους συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών (Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία), καθώς και στις πόλεις των Θηβών και του Αλιβερίου, οι οικοδόμοι σε Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια. Διατράνωσαν, επίσης, την απόφασή τους να μην κάνουν ούτε «πόντο» πίσω από τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης και να μην επιτρέψουν το παζάρεμά της από τις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Μαχητική διαδήλωση από τους απεργούς οικοδόμους της Πάτρας έγινε χθες το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πανό και συνθήματα, που καταδίκαζαν την πολιτική της κυβέρνησης για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας. «Με αγώνες έχει γίνει η Κοινωνική Ασφάλιση», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», ήταν τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών, που απαίτησαν: «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση». Εξω από τη Νομαρχία, όπου κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών, υπήρχαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία των οικοδόμων συναντήθηκε με τον νομάρχη Στάθη Αθανασόπουλο - Σερέτη, από τον οποίο ζήτησε να συμπαρασταθεί στα προβλήματα του κλάδου. Ως γνήσιος κυβερνητικός υπάλληλος, απάντησε θρασύτατα πως οι οικοδόμοι για τα επόμενα χρόνια θα τον βρίσκουν αντιμέτωπο!

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην πλατεία της 23ης Μάρτη στην Καλαμάτα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στη χθεσινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Λυριτζής, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι οικοδόμοι των Ιωαννίνων, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι οικοδόμοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα του συνδικάτου τους και μετά τη συγκέντρωση έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση». Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία, όπου οι οικοδόμοι έκαναν συμβολική κατάληψη του κτιρίου για περίπου μισή ώρα.

Μαζικά και αγωνιστικά ανταποκρίθηκαν χτες οι οικοδόμοι του Αγρινίου, στο απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας και του Σωματείου. Μάλιστα, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, έκαναν πορεία στο Δημαρχείο της πόλης και το κατέλαβαν συμβολικά για μία ώρα, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει θέση για την Κοινωνική Ασφάλιση και τον «τρομονόμο». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, των καθηγητών του ΟΑΕΔ, του σωματείου στη γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου. Παράλληλα, μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Αγωνιστική και μαζική συγκέντρωση έκαναν χτες και οι οικοδόμοι στη Μυτιλήνη, στην οποία ομόφωνα αποφάσισαν και έκαναν πορεία με βασικό σύνθημα «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» προς το υποκατάστημα ΙΚΑ Μυτιλήνης. Εκεί έκαναν κατάληψη του κτιρίου για περίπου δύο ώρες.

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Σάμου και πορεία μέχρι το λιμάνι για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε στη Σάμο χθες το βράδυ. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου του νησιού Θωμάς Παλαμάρης και χαιρέτισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Αντώνης Δράκος.

Στη Κω η συγκέντρωση ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο του νησιού. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κική Μακρή, η οποία τόνισε πως «το μαχαίρι των αναδιαρθρώσεων χτυπάει στο κόκαλο των εργατικών κατακτήσεων. Η επίθεση φτάνει μέχρι το μεδούλι της εργατικής τάξης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήρια μεθαύριο Πέμπτη ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο (2020-02-25 00:00:00.0)
Στις άλλες πόλεις (2014-12-09 00:00:00.0)
Δυναμικό «όχι» στα αντιασφαλιστικά σχέδια (2002-03-15 00:00:00.0)
Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα (2001-04-28 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις παντού (2001-04-21 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε τρεις πόλεις (2001-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ