Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να δυναμώσει η οργάνωση για να σπάσει η τρομοκρατία

Σε εκδήλωση της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ για την 1η Μάη μίλησε, χτες, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά
Από την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά
Μέρα τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες, στους κομμουνιστές που θυσιάστηκαν στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης αλλά και μέρα επιθεώρησης δυνάμεων της εργατικής τάξης στη σκληρή μάχη της με το κεφάλαιο: Αυτή είναι η Πρωτομαγιά, σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, όπου ξεχώριζε το αφιέρωμα στον πολύμηνο αγώνα των χαλυβουργών. Μετά την ομιλία ακολούθησε αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Αναφερόμενος στις σημερινές συνθήκες και τα καθήκοντα που προκύπτουν, ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε: «Είμαστε σκαπανείς σε μια εποχή με βαριά επίδραση της αντεπανάστασης, με σκοπό όχι μόνο να ξαναφέρουμε στο φως την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού, αλλά και να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από τη διαχρονική πείρα του επαναστατικού εργατικού κινήματος, να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε και άλλους, να τους ξεφοβίσουμε, να τους τραβήξουμε από την αδράνεια, τις αυταπάτες, τη μοιρολατρία, να δούμε πιο σωστά τα σημερινά καθήκοντα που θέτει η ζωή.

Οι αναφορές μας, επομένως, κάθε Πρωτομαγιά, στους νεκρούς εργάτες, στις ματοβαμμένες απεργίες, στα γραφτά τους και τα λόγια τους είναι οξυγόνο, τροφή για σκέψη».

Οργάνωση για να ανέβει το ηθικό των εργατών

Ακόμα σχολίασε τις πρόσφατες αξιώσεις της κυβέρνησης και των βιομηχάνων: «Χτες (σ.σ.: προχτές) ο πρόεδρος των βιομηχάνων βγήκε και δήλωσε ότι "δεν χρειάζεται ΕΓΣΣΕ, είναι αίτημα που έχει ξεπεραστεί από τη ζωή". Δεν το ομολογούν ακόμα, αλλά το όνειρό τους είναι η Μανωλάδα».

Οσον αφορά στη ΓΣΕΕ που χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ΣΕΒ «νόμιμες και λογικές», ανέφερε: «Είναι οι άνθρωποι των αφεντικών μέσα στις οργανώσεις των εργατών. Αν σκέφτονταν έτσι και οι εργάτες που σήμερα τιμάμε δεν θα υπήρχε τίποτα για να χάσουμε, τίποτα για να υπερασπίσουμε».

«Χωρίς οργάνωση δε σπάει η τρομοκρατία, η συνήθεια στα λιγότερα, στη φτώχεια», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης. «Η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η βελτίωση του βαθμού οργάνωσης της εργατικής τάξης, η οργάνωση των ανέργων μπορεί να είναι μια πρώτη πράξη, ένα πρώτο χτύπημα στη μεγαλοεργοδοσία, ένα πρώτο βήμα που μέσα στις δυσκολίες να ανεβάσει το ηθικό των εργατών, μέσα στην τρομοκρατία να καλλιεργήσει την αισιοδοξία», ανέφερε.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης των εργατών με το Κόμμα τους: «Το ΚΚΕ δίνει, παραμονές της Πρωτομαγιάς του 2013, στην εργατική τάξη και τον καταπιεζόμενο λαό το Πρόγραμμά του που ψήφισε στο 19ο Συνέδριο. Σας καλούμε να το μελετήσετε και να πιαστείτε μαζί με τους κομμουνιστές στην ίδια αλυσίδα του αγώνα. Με πολλή δουλειά να κάνουμε πράξη τη μόνη λύση για εμάς και τα παιδιά μας. Λαϊκή Συμμαχία, ο λαός στην εξουσία. Ο σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος.

Ριχνόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό το στόχο. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ