Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για το «Ετος Καβάφη»

Με 45 εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας θα τιμηθεί το «Ετος Καβάφη», όπως ανακηρύχθηκε από τη ΓΓ Πολιτισμού το 2013, λόγω της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.

Η σχετική οργανωτική επιτροπή (πρόεδρος Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και λογοτέχνης) απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Καβάφη. Επιλέχθηκαν 45 εκδηλώσεις για το 2013 (σ.σ. ή για όσο απέμεινε από αυτό...) οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, στην Αλεξάνδρεια, στο Παρίσι, στην Ιταλία, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, προγραμματίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ειδική εκδήλωση στο Παρίσι στην έδρα της UNESCO, για να τιμηθεί ο μεγάλος Ελληνας Ποιητής.

Επίσης στη 10η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16 - 19 Μαΐου) θα υπάρχει θεματικό περίπτερο για τον Καβάφη στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος στο οποίο έχει κληθεί ο Δρ. Χάμντι Ιμπραχίμ, πρ. αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου του Καΐρου και βραβευμένος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Οι μεταφράσεις του Κων/νου Καβάφη στην αραβική γλώσσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ