Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κορυφαία διεθνής βράβευση

Στη κορυφή των Διεθνών Βραβείων Οπερας του 2013 βρέθηκε ο «Αλεσσάντρο» του Γ.Φ. Χαΐντελ από την ορχήστρα «Καμεράτα» των Φίλων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με όργανα εποχής και τον αρχιμουσικό Γιώργου Πέτρου. Αυτή η ερμηνεία του έργου απέσπασε το Α' βραβείο καλύτερης ηχογράφησης όπερας». Η απονομή έγινε (22/4) στο Λονδίνο. (H ηχογράφησή της κυκλοφορεί σε τριπλό cd).

Οι προετοιμασίες για τη σκηνική μεταφορά της αριστουργηματικής όπερας του Χαΐντελ που θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (28 και 30/6), στο πλαίσιο μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας, σε σκηνοθεσία της διάσημης Αμερικανίδας Lucinda Childs, ξεκίνησαν.

Η τρίπρακτη όπερα «Αlessandro» (γράφτηκε το 1726 για τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής, σε λιμπρέτο του Ιταλού ποιητή Πάολο Αντόνιο Ρόλι), αφηγείται περιπέτειες του Μ. Αλεξάνδρου στην Ινδία και το περίφημο ξέσπασμά του πάνω στο Μακεδόνα στρατηγό Κλείτο. Γεγονότα που «τροφοδοτούν» το ξετύλιγμα ενός φανταστικού μπαρόκ παραμυθιού, που λίγο έχει σχέση με τους ιστορικούς χαρακτήρες που όλοι γνωρίζουμε.

Ο «Alessandro» θα παρουσιαστεί στις σπουδαιότερες αίθουσες και φεστιβάλ της Ευρώπης: Staatstheater του Βισμπάτεν (25/5/13), Βασιλική Οπερα Βερσαλλιών (31/5 & 2/6/13), Φεστιβάλ Χαΐντελ στο Χάλλε (θέατρο «Γκαίτε», 8 & 10/6), ενώ σε συναυλιακή μορφή θα παρουσιαστεί στην Οπερα του Βισσύ (4/6/13), στο Φεστιβάλ «Enescu» του Βουκουρεστίου (8/9/13), στην «Κοντσέργκεμπάου» του Αμστερνταμ (21/9/13), στη αίθουσα «Πλεϊέλ» του Παρισιού (23/9/13) και στο «Τεάτε Αν-ντερ-βίν» (25/9).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ