Πέμπτη 2 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε λένε κουβέντα για την ουσία

Σε κοινό «μέτωπο» οι παρατάξεις «Αυτόνομη Παρέμβαση», ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά εξέδωσαν ένα κείμενο το οποίο χαρακτήρισαν διακήρυξη για την 1η Μάη για πουν ότι: «Η διοίκηση του Εργατικού ΚΠ θεωρεί ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο εργατικό κίνημα της πόλης μας η αντιενωτική στάση του ΠΑΜΕ το οποίο για άλλη μια φορά στο όνομα της διαφορετικότητας και της υπεράσπισης της κομματικής γραμμής επέλεξε τον ξεχωριστό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς»! Και αναφέρουν ότι «επιβάλλεται να οικοδομήσουμε μία νέα ενότητα».

Πέρα από την ξεκάθαρη λαθροχειρία των παρατάξεων, καθώς προσπαθούν να αποκρύψουν ότι η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σε ολόκληρο το 4σέλιδο κείμενο που εξέδωσαν περιγράφουν την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη χωρίς να αναφέρουν ποια είναι η αιτία. Δε λένε κουβέντα για την καπιταλιστική κρίση και ποια είναι η διέξοδος για τους εργαζόμενους. Αλλά τι θα περίμενε κανείς από δυνάμεις που βάζουν πλάτες για Συλλογικές Συμβάσεις με δραστικές μειώσεις μισθών, ενώ συμφωνούν με το ΣΕΒ ότι νομιμοποιείται να μη θέλει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και κλαδικές Συμβάσεις γιατί κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις με αφανισμό; Επομένως τίθεται ξανά το ερώτημα: Ενότητα σε ποια βάση και με ποιο πλαίσιο.

Και για να τελειώνουμε. Θέλει πολύ θράσος οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού να κάνουν λόγο για ενότητα με τις ταξικές δυνάμεις. Να αξιώνουν να συμπορευτούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τις παρατάξεις ΑΠ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που το τελευταίο τους κατόρθωμα καταγράφεται π.χ. στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου πλειοψηφούν. Ως δράση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας αναφέρουν: «Θα υπάρξουν συναντήσεις με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων». Δηλαδή με τις εργοδοτικές ενώσεις που είναι απαίτησή τους η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ