Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παραμένουν θετικές οι προσδοκίες

Παρότι πολλοί, ακόμη και «ειδήμονες» του τουρισμού έχουν αποκηρύξει το μοντέλο ήλιος - θάλασσα, η φετινή τουριστική χρονιά μοιάζει να στηρίζεται πολύ πάνω σε αυτό, καθώς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «gbr», οι ξενοδόχοι των παραθεριστικών πόλεων και μάλιστα των πιο διακεκριμένων περιοχών, όπως η Κρήτη, εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι για το 2013, από τους συναδέλφους τους των αστικών κέντρων και της Αθήνας.

Το «Βαρόμετρο Τουρισμού» της εταιρείας δείχνει ότι το 53% των ξενοδόχων εκτιμά ότι το 2013 θα υπάρξει αύξηση των πληροτήτων στο δικό τους ξενοδοχείο. Το 30% θεωρεί μάλιστα ότι οι πληρότητες θα αυξηθούν άνω του 5%. Σχετικά με το σύνολο της αγοράς, το 55% των ξενοδόχων προβλέπει αύξηση.

Αναφορικά με τη μέση τιμή ανά δωμάτιο, το 35% θα την αυξήσει στη δική του επιχείρηση, ενώ το 30% εκτιμά ότι το 2013 θα υπάρξει συνολικά αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία. Ωστόσο, το 27% θα προβεί σε μικρές ή μεγαλύτερες μειώσεις, ενώ το 38% θα διατηρήσει τις τιμές περίπου στα ίδια επίπεδα. Αναφορικά με το σύνολο της ξενοδοχειακής αγοράς το 2013, το 28% των ξενοδόχων προβλέπει μειώσεις τιμών, και το 42% σταθερότητα.

Οι απόψεις αυτές, με μερικές διαφοροποιήσεις, ισχύουν γενικά και για το 2ο τρίμηνο του 2013. Εκεί που αλλάζει το κλίμα είναι ανάμεσα στα ξενοδοχεία πόλεων και στα παραθεριστικά. Το 42% των ξενοδόχων στις πόλεις αναμένει αύξηση των πληροτήτων. Το ποσοστό αυτό στους ξενοδόχους παραθεριστικών περιοχών φτάνει το 67%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ