Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ
Παρέμβαση ΚΚΕ για τις συνθήκες κράτησης μεταναστών

Απανωτές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για την κατάφωρη παραβίαση κάθε δικαιώματος των μεταναστών που κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής του Πειραιά, αλλά και για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους. Για το θέμα αυτό χτες το μεσημέρι έγινε μία ακόμα παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, αυτή τη φορά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης όπου κρατούνται 13 μετανάστες. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ενώ μαζί της ήταν και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Ασλάμ Τζαβέντ.

Ακριβώς πριν μία βδομάδα ανάλογη παρέμβαση είχε γίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, ενώ στα μέσα Απρίλη έγινε και στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι 13 μετανάστες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους για την αντιμετώπισή τους από τους αστυνομικούς του τμήματος, οι οποίοι πέρα από τον απαράδεκτο τρόπο που μιλάνε στους ανθρώπους, τους δίνουν το πιάτο όχι χέρι με χέρι, αλλά το ρίχνουν κάτω και το κλωτσάνε. Πριν από ένα μήνα, ένας από τους μετανάστες ζήτησε ένα παυσίπονο και τούς έριξαν δακρυγόνο.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διοικητή του τμήματος, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και αυτή τη φορά όπως και στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά, ο ταξίαρχος κ. Διαμαντόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχε και μία κοινωνική λειτουργός.

Η συνάντηση με τους μετανάστες έγινε από το μικρό παραθυράκι της πόρτας του κελιού τους. Αν και η «θέα» ήταν περιορισμένη, οι συνθήκες υγιεινής, το κελί, ένα μπουντρούμι χωρίς παράθυρο, ήταν αρκετά για «ντρέπεται κάποιος που είναι άνθρωπος», όπως ανέφερε η Δ. Μανωλάκου.

«Καταλαβαίνουμε, είμαστε φυλακή, όμως υπάρχουν και κάποια δικαιώματα. Ζητήσαμε "ντεπόν" και μας έδωσαν δακρυγόνο, λιποθυμήσαμε από την ασφυξία», ανέφερε ένας από τους μετανάστες, «μας μιλάνε άσχημα, κλοτσάνε το φαγητό, γιατί;» συμπλήρωσε ένας ακόμα. Χώρια ότι το βιολογικό τους ρολόι έχει γίνει άνω κάτω, καθώς δεν ξέρουν «και μας ρωτάνε, όπως ειπώθηκε από τους επικεφαλείς, αν είναι μέρα ή νύχτα».

Η Δ. Μανωλάκου απευθύνθηκε στους μετανάστες: «Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σας, υπάρχουν κάποιοι που σάς σκέφτονται. Θα αναδείξουμε το πρόβλημα όσο μπορούμε, παντού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών (2023-06-17 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους θανάτους μεταναστών (2013-08-06 00:00:00.0)
Απαράδεκτες συνθήκες κράτησης για πρόσφυγες - μετανάστες (2013-05-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τον ξυλοδαρμό μετανάστη (2013-04-25 00:00:00.0)
Θύμα απίστευτης βιαιότητας νεαρός Αλβανός εργαζόμενος (2004-06-11 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικό (1998-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ