Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντιδράσεις για τη συμφωνία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα παραπέμψει την επόμενη βδομάδα τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας της 19ης Απρίλη για την «ομαλοποίηση» των μεταξύ τους σχέσεων το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS), ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα και η συνταγματικότητά της.

Ωστόσο, το αίτημα θα κατατεθεί μετά το Πάσχα 8 τρέχοντος μηνός και σε συνεννόηση με εκπροσώπους της κοινότητας των Σέρβων του βορείου Κοσσυφοπεδίου.

Νωρίτερα (προχτές), ο Σέρβος πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάσιτς, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του («Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας») εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συμφωνία της 19ης Απρίλη στις Βρυξέλλες θα εφαρμοστεί και ότι τελικά δε θα γίνει δημοψήφισμα. Υποστήριξε μάλιστα ότι στις επικείμενες συναντήσεις της κυβέρνησης με εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο θα γίνει προσπάθεια για βελτίωση και ενίσχυση και όχι για αποδυνάμωση της συμφωνίας παρά το γεγονός ότι αυτή έχει απορριφθεί από το σύνολο σχεδόν των σερβικών δήμων του προτεκτοράτου καθώς αφορά στην ουσιαστική αναγνώριση της περιοχής από το Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ