Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Καταδίκη Αμερικανοκορεάτη σε 15ετή φυλάκιση

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.--

Σε φυλάκιση έως το 2028 και σε καταναγκαστικά έργα καταδικάστηκε χτες ο 44χρονος Αμερικανοκορεάτης Πάε Τζουν Χο, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της ΛΔ Κορέας τον έκρινε ένοχο για εγκλήματα κατά του κράτους.

Ο 44χρονος, που στο αμερικάνικο διαβατήριό του αναφέρεται ως Κένεθ Μπάε, συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβρη στη βορειοανατολική μεθοριακή περιοχή Ρασόν της ΛΔ Κορέας κοντά στα σύνορα με την Κίνα ως αρχηγός τουριστικού γκρουπ. Πληροφορίες νοτιοκορεατικών δικτύων αναφέρουν ότι ένας από τους τουρίστες, με τους οποίους συνταξίδεψε την εποχή που συνελήφθη, μετέφερε στις αποσκευές του σκληρό δίσκο υπολογιστή με «ευαίσθητα δεδομένα». Στις 27 Απρίλη το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο συλληφθείς «ομολόγησε το έγκλημα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Δυτικές διπλωματικές πηγές σχολίαζαν ότι η καταδίκη του Αμερικανοκορεάτη, που είναι ο έκτος που καταδικάζεται από το 2009, ενδέχεται τάχα να χρησιμοποιηθεί από την Πιονγκγιάνγκ ως «διαπραγματευτικό χαρτί» ή ως αφορμή για την επανάληψη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά από το τελευταίο κύκλο έντασης στις σχέσεις τους που προκάλεσε μεταξύ άλλων και το προκλητικό μπαράζ των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Ν.Κορέας στην Κορεατική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ