Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Βήμα για εμπέδωση του δόγματος «νόμος και τάξη»

Ως επιβράβευση του έργου που κάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη «σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας», χαρακτήρισε την χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο κτίριο της Λ. Κατεχάκη, ο υπουργός Ν. Δένδιας. Μάλιστα, επεσήμανε πως το έργο αυτό γίνεται σε όλους τους τομείς, όπως «στο μεταναστευτικό και στα θέματα αποκατάστασης της ευνομίας», που επιβάλλεται «και θα επιβάλλεται παντού και στην πλατεία Συντάγματος και όπου αλλού χρειαστεί».

Στην πραγματικότητα, η επίσκεψη Σαμαρά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε για να εμπεδωθεί το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με στόχο τον εκφοβισμό και την καταστολή όποιου αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική. Γι' αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός δήλωσε με νόημα ότι «η ασφάλεια είναι θεμέλιο της δημοκρατίας, αλλά και προϋπόθεση της ελευθερίας μας».

Ταυτόχρονα, η επίσκεψη έδωσε βήμα στον Α. Σαμαρά να «τάξει» στους ένστολους μερική αποκατάσταση των μισθών τους, «μόλις βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα». Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, οι οποίοι είναι θύματα της ίδιας πολιτικής που αποψίλωσε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα από όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Α. Σαμαράς πούλησε συμπόνια, λέγοντας ότι «είμαστε όλοι δίπλα σας, γιατί γνωρίζουμε το τι τραβάτε». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν ακόμα οι συλλήψεις που έγιναν προχθές στη Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς και η προετοιμασία της Πυροσβεστικής για το καλοκαίρι που έρχεται και την αντιπυρική περίοδο που μόλις άρχισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ