Παρασκευή 3 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το εργοστάσιο της «Οπελ» στο Μπόχουμ θα κλείσει τελικά οριστικά και ολοκληρωτικά στα τέλη του 2014. Πέρα από την κατασκευή των αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων θα κλείσουν και οι αποθήκες με 420 εργαζόμενους που ανήκουν στη θυγατρική «Cat Logistics» οι οποίοι αναμένεται να έχουν παρόμοια τύχη με τους πάνω από 3.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στη κύρια μονάδα της «Opel».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο αιματηρότερος μήνας από το 2008 ήταν ο φετινός Απρίλης για το Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς εξαιτίας της υποκινούμενης βίας με διαδογματικά χαρακτηριστικά που υποσκάπτει σοβαρά την ενότητα της χώρας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 712 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 1.633.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ανησυχία προκαλεί στην Κίνα το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, Η7Ν9, το οποίο θεωρείται πλέον σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και ακόμη δεν υπάρχουν προβλέψεις για το πώς μπορεί να εξελιχθεί. Μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί 126 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 24 πέθαναν.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενταση επικρατεί στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ και συνεχίστηκαν μέχρι χτες το πρωί και κόστισαν τη ζωή ενός Αφγανού αστυνομικού και τραυμάτισαν δύο Πακιστανούς στρατιώτες. Το Αφγανιστάν ενισχύει τις δυνάμεις του στα σύνορα με το Πακιστάν, με εκατοντάδες στρατιώτες, ενώ το Πακιστάν υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση το φυλάκιό του και οι στρατιώτες του αναγκάστηκαν να απαντήσουν.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του 60% του τμήματος των εμπορευματικών μεταφορών του οργανισμού σιδηροδρόμων της Ρουμανίας «CFR Railways Marfa» εκδήλωσαν τέσσερις εταιρείες, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΣΕΟΥΛ.-- Πρωτοποριακή εγχείρηση μεταμόσχευσης τραχείας από βλαστοκύτταρα σε δίχρονο κοριτσάκι από τη Νότια Κορέα πραγματοποίησε στις ΗΠΑ διεθνής ομάδα χειρουργών. Η μικρή γεννήθηκε χωρίς τραχεία και οι γιατροί κατάφεραν να την «κατασκευάσουν» χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από τον μυελό των οστών της, τα οποία καλλιέργησαν σε ειδικό σωλήνα. Τα κύτταρα αυτά πολλαπλασιάστηκαν πολύ γρήγορα στο εργαστήριο σχηματίζοντας μια καινούρια τραχεία σε λιγότερο από μια βδομάδα....

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σχεδόν 258.000 Σομαλοί πέθαναν από πείνα από τον Οκτώβρη του 2010 έως τον Απρίλη του 2012, στη διάρκεια της σοβαρής επισιτιστικής κρίσης που προκάλεσαν έξι μήνες λιμού, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ