Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική
Στις γειτονιές του κόσμου

Σαβίνα Γιαννάτου
Σαβίνα Γιαννάτου
Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, η Σαβίνα Γιαννάτου με το συγκρότημα «Πριμαβέρα εν Σαλόνικο» θα παρουσιάσουν στη «Σφεντόνα» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 22) μια παράσταση προσαρμοσμένη στην ατμόσφαιρα των ημερών. Πρόκειται για επιλεγμένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο. Τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία, το Λίβανο, τη Συρία, την Κορσική, τη Σαρδηνία, την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, τραγούδια λατρευτικά για την Παναγία, τον ανθρώπινο πόνο και το θείο δράμα. Μία παράσταση βασισμένη στο δίσκο της Σ. Γιαννάτου, «Παναγίες του κόσμου», που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία στα σημαντικότερα έθνικ φέστιβαλς. Επιπλέον, το πρόγραμμα της «Σφεντόνας» θα εμπλουτιστεί με βυζαντινούς θρησκευτικούς ύμνους, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά τραγούδια της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και τραγούδια για τις «μαύρες» Παναγίες της Αφρικής και τις «Ινδιάνες» Παναγίες της Καραϊβικής και της Νότιας Αμερικής.

  • Ενα ξεχωριστό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη (10.30μμ) στο «Χάουζ οφ Αρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή, τηλ. 3217.678), δύο μεγάλες ερμηνεύτριες, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου. Το πρόγραμμα θα αρχίσει ο Σαράντης Κασσάρας, παρουσιάζοντας τις «Μουσικές ιστορίες της Μακεδονίας». Θα ακολουθήσει η Νένα Βενετσάνου με τον «Επιτάφιο» (Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης). Στη συνέχεια, η Μαρίζα Κωχ θα ερμηνεύσει ένα από τα πιο δύσκολα και συνάμα πιο μελωδικά τροπάρια της βυζαντινής μας μουσικής κληρονομιάς, το «Τροπάριο της Κασσιανής», αφιερωμένο στη μνήμη του Μ. Χατζιδάκι. Θα ερμηνεύσει επίσης το ποίημα «Μάνα του Χριστού» του Κώστα Βάρναλη, μελοποιημένο από την ίδια. Στο πιάνο, ο Γιώργος Σαλβάνος. Τα «Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής» θα παρουσιάσει ο Νίκος Οικονομίδης (βιολί), ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.
  • Νένα Βενετσάνου
    Νένα Βενετσάνου
    Τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη (10μμ) ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος θα βρίσκεται στο μουσικό χώρο «Λοκομοτίβ» (Παναθηναϊκού 9, τηλ. 6469.087). Θα παρουσιάσει τα έργα: «Επιτάφιος» (Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Ρίτσου), «Επιφάνια» (Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Σεφέρη) και τραγούδια των Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, που ταιριάζουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών. Συνοδεύει τετραμελής ορχήστρα.

Μαρίζα Κωχ
Μαρίζα Κωχ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ