Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
90χρονος υπονομευτής

Πρόστιμο σε ενενηντάχρονο επιβάτη επέβαλαν οι σεκιουριτάδες του ΟΑΣΘ, γιατί ο υπερήλικας αναζήτησε να αγοράσει εισιτήριο από άλλον επιβάτη εντός του λεωφορείου. Οι... άτεγκτοι ελεγκτές του Οργανισμού μόλις διαπίστωσαν, στη διάρκεια προχτεσινής τους εξόρμησης, ότι ο 90χρονος δε διέθετε εισιτήριο, άρχισαν να τον αντιμετωπίζουν σαν τον μεγαλοπαραβάτη, που εξαιτίας του - όπως και των ομοίων του - ο ΟΑΣΘ χάνει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ο γεράκος τους ζήτησε να δείξουν κατανόηση, καθώς κοντά στη στάση που επιβιβάστηκε δεν υπήρχε περίπτερο για να αγοράσει μια δέσμη εισιτηρίων. Σημειώνεται ότι σε πολύ λίγα σημεία της πόλης μπορεί να αγοράσει κανείς εισιτήρια για τα αστικά.

Ωστόσο, πιστά στο καθήκον τα ελεγκτικά όργανα αγνόησαν τις εξηγήσεις του 90χρονου και του επέβαλαν το πρόστιμο, χωρίς να χρειαστεί να τον συλλάβουν, αφού για καλή του τύχη ο υπερήλικας τη μέρα εκείνη είχε μαζί του ταυτότητα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, μόνο την πρώτη μέρα των εξορμήσεων των ελεγκτών του Οργανισμού, με τη συνοδεία σεκιουριτάδων επιβλήθηκαν σε επιβάτες των λεωφορείων πενήντα πρόστιμα. Οπως είπε ο διευθυντής του ΟΑΣΘ, σε ανάλογους ελέγχους που έγιναν τον προηγούμενο μήνα είχαν επιβληθεί συνολικά 200 πρόστιμα. «Υπήρχε (χωρίς τους σεκιουριτάδες) μια ελαστικότητα από τους ελεγκτές», σχολίασε ο διευθυντής του Οργανισμού. Τελικά, ο επιβλέπων του επιβλέποντος στον ΟΑΣΘ, στο κυνήγι των 90χρονων, που... χρεοκόπησαν τον Οργανισμό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ