Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα

Να πάρει πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση μέτρων αντιμετώπισης της λειψυδρίας, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή Λάρισας η παράταξη της «Δημοτικής Συνεργασίας», σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της λειψυδρίας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της «Δημοτικής Συνεργασίας», που πρότεινε στον δήμαρχο να καλέσει σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσσαλίας, ώστε να ξεκινήσει μια αγωνιστική προσπάθεια για τη διεκδίκηση συγκεκριμένων έργων και τη συγκρότηση φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Την πρόταση της «Δημοτικής Συνεργασίας» αποδέχτηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην παρέμβαση που έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Συνεργασίας» Χρήστος Χαλκιάς επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας πολιτικής στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων δεν αφορούν μόνο στους αγρότες και στις οικογένειές τους, αλλά σ' όλο τον πληθυσμό της περιοχής. Και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορούν, κοροϊδεύουν το λαό και καταδικάζουν την περιοχή σε ερημοποίηση, ενώ είναι γνωστό ότι για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ύδρευση και την άρδευση των καλλιεργειών χρειάζονται επιπλέον πολλά εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο, που μπορούν να συγκεντρωθούν με την κατασκευή των απαραίτητων έργων και την κατάλληλη αξιοποίησή τους. Επισήμανε, δε, πως τα δύο τελευταία χρόνια, με την ένταση της λειψυδρίας, την έλλειψη έργων και σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, οι αγρότες του Νομού Λάρισας και, γενικότερα, της Θεσσαλίας καταστρέφονται. Και σε συνδυασμό με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρόσθεσε, θα οδηγηθούν στην καταστροφή χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες.

Επίσης, ο Χρ. Χαλκιάς τόνισε ότι προτάσεις για έργα για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπήρχαν και υπάρχουν και χρόνια οι αγρότες και οι φορείς της περιοχής διαμαρτύρονται για τη μη υλοποίησή τους και κατήγγειλε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν βάλει στόχο να μειώσουν την αγροτική παραγωγή.

Αναφερόμενος στη στάση της Δημοτικής Αρχής, τόνισε ότι έπρεπε, όχι μόνο να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να πάρει εδώ και πολύ καιρό πρωτοβουλίες και να μπει επικεφαλής κινητοποιήσεων των φορέων και του λαού. Και πρόσθεσε ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η μείζων αντιπολίτευση έχουν μία διαχειριστική, συντηρητική αντίληψη για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Καταλήγοντας, ο Χρ. Χαλκιάς τόνισε ότι επειδή φέτος θα καταστραφούν πολλές αγροτικές καλλιέργειας λόγω της λειψυδρίας, πρέπει από τώρα οι φορείς της Θεσσαλίας να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ