Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Αμετακίνητη στην κατάργηση η κυβέρνηση

Σε λίγες μέρες στη Βουλή οι σχετικές διατάξεις στην τελική μορφή τους

Αποφασισμένη να προωθήσει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εμφανίστηκε και πάλι χτες η κυβέρνηση, με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να εντάσσουν το μέτρο στη συνολική κυβερνητική παρέμβαση για το «άνοιγμα» των αγορών! Ο υπουργός Ανάπτυξης δε δίστασε να ισχυριστεί ότι το μέτρο είναι υπέρ των μικρών επιχειρήσεων, προκαλώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρέμπορους που θα πληγούν ανεπανόρθωτα από τα κυβερνητικά μέτρα! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, οι «εταίροι» της κυβέρνησης εμφανίζονται να συμφωνούν στις περισσότερες παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, οι οποίες θα κατατεθούν σε λίγες μέρες στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της αγοράς. Η όποια «διαβούλευση» έχει να κάνει με επιμέρους ζητήματα και για τα «μάτια του κόσμου». Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ενταχθούν και διατάξεις που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση καυσίμων, την «προστασία» του καταναλωτή, την πρόβλεψη για την αναθεώρηση των αγορανομικών διατάξεων ανά 5ετία, κλπ.

Ο Κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε εμμέσως πρόθυμος να συζητήσει τη θέση του «υπουργείου» και συνακόλουθα της ΝΔ όπως είπε, αφού ο ίδιος προέρχεται από αυτό το κόμμα, για το αν θα έχουν τη δυνατότητα να μένουν ανοιχτά τα «μικρά» καταστήματα και τις 52 Κυριακές του χρόνου ή λιγότερες. Συζητά ακόμη και για το αν θα είναι περισσότερες ή λιγότερες από 7 οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα, ένα σημείο για το οποίο -όπως είπε- υπάρχει συνολική συναίνεση! Με λίγα λόγια, οι 3 συν-εταίροι της κυβέρνησης συμφωνούν στην κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας προτείνοντας ο καθένας διαφορετικό «περιτύλιγμα» και χρονοδιάγραμμα κατάργησης. Για τη λύση αυτών των «διαφορών», ο υπουργός είπε ότι υπάρχει και η Βουλή, όπου «χρειάζονται 151 ψήφοι».

Η ουσία όλων αυτών είναι ότι η αργία της Κυριακής πάει για «σφαγή» εξυπηρετώντας τις πάγιες επιδιώξεις των αλυσίδων και των μεγαλεμπόρων, του ΣΕΛΠΕ και προσφάτως μέχρι και του ΣΕΤΕ. Ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα από τη μελέτη του ΟΟΣΑ για τις επερχόμενες παρεμβάσεις στις αγορές, συζητείται και το θέμα των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, όπως είπε ο υπουργός. Χιλιάδες μικρομάγαζα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα, παρά μόνο να αυξήσουν τα έξοδα, το χαμένο χρόνο και τις φρούδες ελπίδες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ