Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Είναι πολλές, δεκάδες χιλιάδες, οι οικογένειες που ζουν την ένταση και το άγχος των παιδιών τους, τα οποία πρόκειται να διαγωνισθούν σκληρά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για μια θέση σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Υπάρχουν, δυστυχώς, διεστραμμένα συνδικαλιστικά μυαλά που θεωρούν ότι οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να κατέλθουν σε απεργίες ή στάσεις εργασίας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων (...) Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών -και κυρίως των παιδιών- σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ: «Είναι αλήθεια ότι οι συνέπειες της κρίσης εξακολουθούν να πλήττουν τους έλληνες πολίτες. Και, επίσης, είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προτάσσει τους αριθμούς επιθυμώντας πρωτίστως να "επικοινωνήσει" το μήνυμα μιας σύντομης ανάκαμψης. (...) προκειμένου το κλίμα να μεταφραστεί το συντομότερο σε πραγματική ανάκαμψη, απτή στην καθημερινότητά μας, είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις (...) μικρότερος και λειτουργικότερος δημόσιος τομέας προς όφελος του πολίτη, αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής. Πέρα από τις εντυπώσεις, το στοίχημα θέλει πολλή προσπάθεια ακόμα για να κερδηθεί» (στα ΝΕΑ).

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ: «Μαζί Ουάσιγκτον και Μόσχα μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές ισορροπίες. Η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας εκ των πραγμάτων θα περιορίσει την εμβέλεια της διμερούς συνεργασίας Μόσχας-Βερολίνου στο οικονομικό-εμπορικό-ενεργειακό επίπεδο (...) συνολική προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας σημαίνει εξισορρόπηση της αναδυόμενης ισχύος της Κίνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου η Μόσχα φοβάται την ισχυροποίηση του Πεκίνου περισσότερο από την Ουάσιγκτον. Συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας σημαίνει περιορισμό των δυνατοτήτων πολιτικών πρωτοβουλιών της Αγκυρας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η τελευταία ευκαιρία να υπάρξει συνολική σταθεροποίηση στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη βούληση για κοινή δράση Ουάσιγκτον και Μόσχας (...) στο πλαίσιο μιας συνολικής διμερούς προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας, η Αθήνα έχει την ευχέρεια να προωθεί ταυτόχρονα την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Ουάσιγκτον και τη διεύρυνση της συνεργασίας με τη Μόσχα (...) η απαρχή προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας, έστω και καθυστερημένη, θα αποκαταστήσει ένα μεγάλο κενό στις διεθνείς ισορροπίες» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ