Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Συστράτευση με την «Πανεπιστημονική»

Διεξάγονται σήμερα στην Αθήνα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ενωσης Συνταξιούχων Ταμείου Ασφαλίσεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ). Οι εκλογές θα γίνουν στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, στις 10.00 π.μ.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανεπιστημονική Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ τονίζει: «Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων απ' την τρικομματική συγκυβέρνηση. Μετά τις δραστικές αυξήσεις των εισφορών και τις μειώσεις των συντάξεων του τελευταίου διαστήματος, είναι προ των θυρών νέες μειώσεις των συντάξεων με πρόσχημα τη "σωτηρία των ταμείων".

Απέναντι στην επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας όλο το προηγούμενο διάστημα, η ηγεσία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ πρωτοστάτησε στην προώθηση αυτής της πολιτικής. Στήριξε τη νέα κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής, στήριξε τη συμμετοχή του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ενώ στήριξε και την απόφαση αγοράς νέου πακέτου ομολόγων μέσα στην κρίση και ενώ ήδη γινόταν συζήτηση για το "κούρεμά" τους. Την ίδια στιγμή, εξαντλεί την όποια "δράση" της σε άσφαιρες, αποπροσανατολιστικές κινήσεις δικαστικής διεκδίκησης, καλλιεργώντας την αδράνεια, τον εφησυχασμό, τις αυταπάτες για ατομική λύση, την απομαζικοποίηση των αγώνων, με στόχο να αποπροσανατολίσει από τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων».

Η ανακοίνωση της «Πανεπιστημονικής» συνεχίζει: «Ο συσχετισμός στο κίνημα αλλά και στα όργανα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ μπορεί και πρέπει να αλλάξει», καταλήγοντας σε κάλεσμα προς τους απόμαχους της δουλειάς του κλάδου σε αγωνιστική συστράτευση και μαχητική στήριξη του ψηφοδελτίου της.

Οι φίλοι της «Πανεπιστημονικής» μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθύνονται στα τηλέφωνα 697.3001.389, 697.4035.528 και 697.7911.896.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ