Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συμφωνεί στις κεντρικές πολιτικές επιλογές

Επιτυχία η δέσμευση στο «άρμα» της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η επικρότηση των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης στη Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου συναίνεσε η Νέα Δημοκρατία, καθώς και η επίδειξη περαιτέρω πολιτικής συναίνεσης στην ουσία των επιλογών, ήταν τα χαρακτηριστικά της παρέμβασης που έκανε χτες ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε «συγχαρητήρια» στη συνταγματική δέσμευση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σημειώνοντας ότι «θετικό βήμα συνιστά βεβαίως και η συνταγματική κατοχύρωση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας», προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι εκείνοι που ηγούνταν της μαζικής αποχώρησης από τη Βουλή, όταν εμείς επιτυγχάναμε και επικυρώναμε την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ, συμπράττουν σήμερα στη συνταγματική κατοχύρωση της φιλελεύθερης αυτής επιλογής, συνιστά εξέλιξη μείζονος σημασίας. Αποτελεί άλλη μια δική μας δικαίωση για το καλό του τόπου».

Ως κεντρικό σημείο της άσκησης κριτικής στην αναθεώρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε για μια φορά ακόμα το θέμα της παιδείας, κάνοντας λόγο για «χαμένη μεγάλη ευκαιρία για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την άρση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Αναφορά έκανε και στο θέμα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου του βουλευτή, λέγοντας ότι «η σχετική πρόταση ήρθε αιφνιδιαστικά, πρόχειρα και χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση και κυρίως χωρίς καμιά προηγούμενη επεξεργασία σε καμιά φάση της αναθεώρησης». Επίσης άσκησε κριτική στο θέμα των «ανεξάρτητων αρχών» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δε δέχεται να θεσμοθετηθεί στο Σύνταγμα η Επιτροπή Ανάθεσης Δημόσιων Εργων και Προμηθειών», προσθέτοντας επίσης πως «η επιλογή των μελών τους ανατίθεται στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ λόγοι αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας επιβάλλουν να ανατεθεί αυτή η αρμοδιότητα στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ