Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εντονη κριτική... στις διαδικασίες

Για «έκπτωση και περαιτέρω υποβάθμιση των λειτουργιών του πολιτικού μας συστήματος» κατήγγειλε χτες την κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωσταντόπουλος, αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε συνολικά, αλλά και στην άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συζητήσει τροπολογίες για την αναθεώρηση. Κάλεσε τους βουλευτές «να επιτρέψουν την πρόταση για ψήφιση των τροπολογιών και να αξιώσουν την αναβολή της ψηφοφορίας για μετά το Πάσχα», καταλήγοντας στο ότι «ως πράξη συμβολισμού δε θα μετάσχουμε στη διαδικασία "προσχωρήστε - ψηφίστε - τελειώσατε"».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο θέμα των διαδικασιών που ακολουθήθηκε, ασκώντας κριτική από τη σκοπιά της έλλειψης αναζήτησης ευρύτερων συναινέσεων. Επιτέθηκε φραστικά στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «οι διαδικασίες που επιλέξατε και ιδιαίτερα η διαδικασία για την ψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αντιπροσωπεύουν έναν νεοφανή μονοκομματισμό ή το πολύ έναν συναινετικό δικομματισμό», πρόσθεσε πως «μεταμφιέζεται η κυβερνητική πλειοψηφία και η δικομματική συναίνεση σε ευρυχωρία και καθολική αρχή».

Παράλληλα, στην ομιλία του ο Νίκος Κωσταντόπουλος σημείωσε ότι συνολικά το κόμμα του αντιτίθεται στην αναθεώρηση, αφού, όπως είπε, «παρά την έκταση των υπό αναθεώρηση άρθρων με δεδομένο το περιεχόμενό τους η αναθεώρηση δεν ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητά της, δεν κάνει τομές στην πολιτική συγκυρία. Δεν είναι η καλύτερη, είναι η χειρότερη αναθεώρηση που θα περίμενε κανείς, μετά από την πολύχρονη προετοιμασία που έγινε και στις νέες συνθήκες που κυριαρχούν. Η αναθεώρηση είναι εντελώς αναντίστοιχη με τα προβλήματα και τις προκλήσεις των καιρών, για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την κοινωνία, την οικονομία, τα δικαιώματα, την οικολογική και κοινωνική προστασία, το εθνικό κράτος και τις υπερεθνικές ενώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ