Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Συνέχεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

ΑΘΗΝΑ.- Συνεχίζονται - όπως και τις προηγούμενες ημέρες - οι ανακοινώσεις ελληνικών μαζικών φορέων εργαζομένων και του κινήματος ειρήνης σχετικά με τις εξελίξεις στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, μετά τη σύλληψη, φυλάκιση και προετοιμασία δίκης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «με την ενέργειά τους αυτή οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να ανατρέψουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και να νομιμοποιήσουν τη βάρβαρη και δολοφονική επιδρομή τους στη Γιουγκοσλαβία. Ακόμη θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς με την προειδοποίηση ότι όποιος αντιστέκεται όχι μόνο θα συντριβεί, αλλά θα δικάζεται κιόλας από στημένα δικαστήρια».

Με δική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) τονίζει πως «η σύλληψη του Μιλόσεβιτς δεν προέκυψε από κάποια δήθεν εγκλήματα... ο Μιλόσεβιτς συνελήφθη επειδή αντιστάθηκε».

Επιστολή προς τον Σλ. Μιλόσεβιτς απέστειλε η Δημοτική Κίνηση Πειραιάς - Αναγέννηση, με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στον πρώην Πρόεδρο της ΟΔΓ και δηλώνει πως «θα συνεχίσουμε να μετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Νέα Τάξη, για να φέρουμε την Ειρήνη και την Αδελφοσύνη των λαών στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ