Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΣΜΥΡΝΗ
Να επιλυθούν τα προβλήματα σχολικής στέγης

Σε αποχή από τα μαθήματά τους, συγκέντρωση και πορεία στο Δημαρχείο προχώρησαν οι μαθητές του «8ου Γυμνασίου - Λυκειακές τάξεις "ΕΣΤΙΑ"» Ν. Σμύρνης την Πέμπτη, έχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για τη μεθόδευση από την πλευρά του Δδμου να μεταφερθεί το σχολείο σε άλλο κτίριο. Το όλο πρόβλημα ανακύπτει από την έλλειψη σχολικής στέγης στην πόλη και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, που αρνείται να πάρει υπόψη της τις προτάσεις των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος των Γονέων του εν λόγω σχολείου, από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνεται η μεταφορά του γυμνασίου στο κτιριακό συγκρότημα Πανιωνίου (με 500 μαθητές και 2 διαθέσιμες αίθουσες) και ταυτόχρονα κατάργηση των λυκειακών τάξεων. Και οι γονείς συνεχίζουν: «Προσπαθώντας να λύσουν το πρόβλημα της πρωινής λειτουργίας των σχολείων της Ν. Σμύρνης, αγνοώντας πέρα από κάθε δεοντολογία τις απόψεις και τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων Συλλόγου Γονέων, Καθηγητών του σχολείου, Ενωσης Γονέων, Μαθητικής Κοινότητας για επίλυση του προβλήματος, μεταφέρουν τα προβλήματα ενός σχολείου στις πλάτες ενός άλλου».

Ταυτόχρονα οι γονείς επικαλούνται και αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις από το '85 και '93, που κατοχυρώνουν την υπόσταση του σχολείου και ως ιστορικού μνημείου και ταυτόχρονα προτείνουν, για να μην υπάρξει περισσότερη αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, το σχολείο από το συγκρότημα της Νικομήδειας που θέλει ο δήμος να μεταφέρει στο συγκρότημα της Εστίας, να μεταφερθεί σε ενάμιση χρόνο, όταν θα δημιουργηθούν 35 αίθουσες μετά την αποχώρηση των ΤΕΕ, από το συγκρότημα της Εστίας, σε νέο κτίριο που προετοιμάζεται. Ο σύλλογος επισημαίνει ότι η λύση αυτή βρίσκει σύμφωνους όλους τους φορείς και καλεί να γίνει αποδεκτή και από το δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ