Κυριακή 12 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«Μια γροθιά» υγειονομικοί και νησιώτες

Κάλεσμα ξεσηκωμού απευθύνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Λέρου μίλησε για όλα αυτά η Λέττα Μεθωνιού, γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σε πρόσφατη περιοδεία της. Οπως σημείωσε, η κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας είναι συνειδητή και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και γι' αυτό εργαζόμενοι και κάτοικοι πρέπει να είναι «μια γροθιά».

Η Υγεία του λαού δεν μπορεί να κρέμεται από τον κάθε ιδιώτη, από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Απαιτούνται αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους κι ανασφάλιστους, αλλά και το φαρμακείο του νοσοκομείου να καλύπτει όλες τις ανάγκες των κατοίκων σε φάρμακα και θεραπείες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, κάλεσε και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να μαζικοποιήσουν το σωματείο, να παίρνουν μέρος στις συλλογικές διαδικασίες και στις αποφάσεις, να παλέψουν για επαρκή κρατική χρηματοδότηση, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι.

Καίριο, τόνισε, είναι το ζήτημα της ενότητας των εργαζομένων και της συμμαχίας τους με τους κατοίκους του νησιού που πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και στα φάρμακα χωρίς να πληρώνουν. Τέλος, κάλεσε εργαζόμενους και συνδικαλιστές να συμβάλουν, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να πάρει «διαζύγιο» με λογικές που το θέλουν «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων και των διοικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ