Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ετοιμες οι κάλπες για τις αυριανές εκλογές

ΣΟΦΙΑ.--

Ολοκληρώθηκε χτες και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στη Βουλγαρία, ενώ όλα είναι πλέον έτοιμα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο (Κυριακή) στα 11.676 εκλογικά τμήματα της χώρας, περίπου 2,5 μήνες έπειτα από τις θυελλώδεις λαϊκές διαδηλώσεις του περασμένου Φλεβάρη, με αφορμή τα φουσκωμένα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και τις πολιτικές φτωχοποίησης του βουλγάρικου λαού από την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, δείχνουν οριακή νίκη του κεντροδεξιού κόμματος GERB του προηγούμενου πρωθυπουργού με το αντιπολιτευόμενο «Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα» να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τα εθνικιστικά κόμματα «Ατάκα» και «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» να «κλείνουν» την τετράδα των κομμάτων που αναμένεται να ξεπεράσουν τον «πήχη» του 4% και να εισέλθουν στη νέα Βουλή.

Οι περίπου 6.868.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 7.00 π.μ. της Κυριακής ως τις 8.00 μ.μ. σε κάποιο από τα 11.676 εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα για την εκλογή της 240μελούς βουλής. Ωστόσο,το ποσοστό της αποχής αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος «νικητής» αυτών των εκλογών, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και το 40%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ