Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Με επιτυχία στέφθηκε η διήμερη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου, Μοχάμεντ Μούρσι, στη Βραζιλία,, καθώς ο βασικός στόχος επιτεύχθηκε: Υπογραφή συμφωνιών οικονομικής συνεργασίας και προσέλκυση επενδύσεων εκ μέρους του βραζιλιάνικου κεφαλαίου. Στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν στα προηγούμενα ταξίδια του Προέδρου Μούρσι στις υπόλοιπες χώρες της ομάδας BRICS, δηλαδή τις Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Νότια Αφρική, παρά τις δεδηλωμένες προθέσεις που εκφράστηκαν με απόλυτη σαφήνεια εκ μέρους του Αιγύπτιου Προέδρου ακόμη και για την ένταξη και της Αιγύπτου στην εν λόγω ομάδα. Μια «υποψηφιότητα» που καθώς φαίνεται προωθεί η Βραζιλία προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της τόσο εντός της ομάδας όσο και διεθνώς, όπως έπραξε και με την ένταξη της Νότιας Αφρικής.

«Η Βραζιλία μπορεί να μας βοηθήσει να εξαλείψουμε τη φτώχεια και επιθυμούμε να μοιραστούμε την εμπειρία της στην εξάλειψη της φτώχειας, στην κοινωνική ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος Μούρσι μετά τη δίωρη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, στο προεδρικό μέγαρο, κατά την οποία υπογράφτηκαν σειρά συμφωνιών με έμφαση στους τομείς ενέργειας, επιστήμης, περιβάλλοντος και γεωργίας. Ενώ περισσότερα ακόμη οικονομικά αποτελέσματα ή, καλύτερα, δεσμεύσεις για επικείμενες συμφωνίες επιτεύχθηκαν κατά τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Μούρσι και η εικοσαμελής αντιπροσωπεία που τον συνόδευε με επιχειρηματικούς κύκλους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος Ρουσέφ χαρακτήρισε την επίσκεψη Μούρσι «ιστορική», καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου Προέδρου όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, ενώ τόνισε ότι «αποφασίστηκε από κοινού η περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς», μία συνεργασία όπου το 2012 το διμερές εμπόριο έφτασε τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ