Σάββατο 11 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πολύμορφη δράση για την οργάνωση των νέων εργατών

Με στόχο την οργάνωση των νέων στα σωματεία, την ανάπτυξη της πάλης ενάντια σε όσα τους στερούν η μεγαλοεργοδοσία, η κυβέρνηση και η ΕΕ, η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής αναπτύσσει πολύμορφη δράση με σειρά εκδηλώσεων, το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, μετά την εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά, η Επιτροπή οργανώνει στις 19/5, στις 7 το απόγευμα συζήτηση στα γραφεία του συνδικάτου με θέμα: «Πρακτική άσκηση: συνθήκες, δικαιώματα και κοινή δράση σπουδαστών και εργαζομένων». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εργαζομένων από μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής. Την 1/6 η Επιτροπή οργανώνει εκδήλωση - γλέντι στην παραλία του Αλίμου με θέμα: «Τουρισμός και αναψυχή, δικαίωμα για όλο το λαό».

Στις 17 και 18/6 θα γίνει προβολή ταινιών στα γραφεία του συνδικάτου. Συγκεκριμένα: στις 17/6, στις 6 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία: «Δευτέρες με λιακάδα». Στις 18/6 την ίδια ώρα θα προβληθεί η ταινία: «Harlan country war» (για τις μεγάλες απεργίες στην Αμερική του 1970). Τέλος, στις 30/6 στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση στα γραφεία του συνδικάτου με θέμα: «Αλληλεγγύη: Συνήθεια στη φτώχεια ή πάλη να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στα μέτρα που πτωχεύουν το λαό;».

Στο σχετικό τετρασέλιδο της επιτροπής που μοιράζεται πλατιά στους νέους στις σχολές αλλά και στους χώρους δουλειάς αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εμείς οι νέοι εργαζόμενοι, πρακτικάριοι, σπουδαστές, άνεργοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με μεγαλοξενοδόχους - εστιάτορες. Από τη δική μας δουλειά βγάζουν τα κέρδη τους σε βάρος των αναγκών μας, για ελεύθερο χρόνο, ψυχαγωγία, ποιοτική διασκέδαση. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η λύτρωση δε θα έρθει από μόνη της. Θα γίνει με παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, οργάνωση στα σωματεία, σύγκρουση στους τόπους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ