Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζει η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης

Εγκαινιάζεται σήμερα (7.30 μμ) η 10η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν πάνω από 200 εκδότες από την Ελλάδα και 18 ακόμη χώρες (Αίγυπτος, Αργεντινή, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σερβική Δημοκρατία Βοσνίας (τμήμα της Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης), Γαλλία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σερβία, Τουρκία) και Βρετανία (τιμώμενη χώρα φέτος). Μετά τα εγκαίνια θα δοθεί συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή 60 μουσικών, οι οποίοι θα ερμηνεύουν γνωστές συνθέσεις Αγγλων συνθέτων, προς τιμήν της Βρετανίας.

Μεταξύ των εκδηλώσεων, που συνοδεύουν το βασικό, εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης, περιλαμβάνεται αφιέρωμα στον Καβάφη, για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του, σε ειδικό περίπτερο.

Στο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης συμμετέχουν ποιητές και ποιήτριες από 10 βαλκανικές χώρες (Βοσνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Αλβανία και Ελλάδα). Οπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσει Παιδική Γωνιά, όπου τα προηγούμενα χρόνια φιλοξενήθηκαν 55 εκδηλώσεις, παρουσία 35 συγγραφέων και εικονογράφων.

Οι επισκέπτες της 10ης ΔΕΒΘ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης, επαγγελματικές ημερίδες και συζητήσεις οργανωμένες από φορείς του κλάδου, εκδηλώσεις, ομιλίες και συζητήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ