Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: Με 5μηνη απασχόληση, και όχι όπως ίσχυε μέχρι τώρα 8μηνη, θα απασχοληθούν 1.578 εποχικοί πυροσβέστες σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Επίσης, προβλέπεται ότι οι εποχικοί πυροσβέστες θα μπορούν να ανανεώνουν τις 5μηνες συμβάσεις τους για ένα ή δύο έτη, ενώ αντικαθίσταται η παλιά διάταξη που προέβλεπε ότι οι εποχικοί πυροσβέστες μπορούσαν να επαναπροσληφθούν για πέντε περιόδους και το διάστημα αυτό να μπορεί να επεκτείνεται μέχρι δέκα χρόνια, εφόσον υπήρχαν υπηρεσιακές ανάγκες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε χτες το απόγευμα σε υπόγειο επί της οδού Παπαγρηγοριάδου 5 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πυρκαγιά κινδύνεψαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία έγκυος, που βρίσκονταν στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας. Οι 18 πυροσβέστες που επιχείρησαν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί αλλά και να απεγκλωβίσουν τις δύο γυναίκες, μέσω της διπλανής πολυκατοικίας.

ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ηλικίας περίπου 30 ετών, που ήταν ένοπλοι - ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος καλάσνικοφ - εισέβαλαν, γύρω στις 8.30, χτες το πρωί, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και απειλώντας τους υπαλλήλους απέσπασαν 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ συζητήθηκαν χτες οι αιτήσεις (ομαδικές αγωγές) των 6 δικαστικών ενώσεων και εκατοντάδων δικαστών που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙΙ, κατά το σκέλος που αφορά τη μείωση των αποδοχών τους, ενώ τους υποχρέωσε τμηματικά να επιστρέψουν αναδρομικά τις επιπλέον αποδοχές που έλαβαν από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Δεκέμβρη 2012, λόγω της μείωσης των μισθών και συντάξεών τους που έγινε. Πάντως, ακολουθεί η συζήτηση κατά εκατοντάδες και άλλων αγωγών, ενώ μετά τη συζήτηση των υποθέσεων θα οριστούν εισηγητές και στη συνέχεια θα αποφανθεί το Μισθοδικείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ