Σάββατο 18 Μάη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΥΜΑ: «Κατέπλευσε την Παρασκευή στο λιμάνι του Πειραιά, το φορτηγό πλοίο "Zhenhua 24" από τη Σαγκάη, μεταφέροντας πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο, τύπου super post panamaχ (...) Με την άφιξη των πέντε γερανογεφυρών super post panamaχ, ο ΣΕΠ θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζει περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες. Η ανυψωτική ικανότητα των νέων γερανογεφυρών είναι από 65-85 τόνους και κάθε μία ζυγίζει περίπου 2.000 τόνους» (στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «Οι πολίτες της Ευρώπης αναμένουν ένα πιο δύσκολο και αβέβαιο μέλλον σε σχέση με τη γενιά των γονιών τους. Πιστεύουν επίσης ότι η γενιά των παιδιών τους θα έχει μικρότερη εργασιακή ασφάλεια, θα αντλεί μικρότερη εργασιακή ευχαρίστηση, θα έχει λιγότερο ασφαλείς συντάξεις, θα αμείβεται λιγότερο, θα περνά λιγότερο χρόνο με την οικογένειά της και θα κατοικεί σε λιγότερο άνετο σπίτι. Παρόμοια έρευνα είχε διενεργήσει η Gallup και το 2011, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο μέλλον τους, παρά τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη. Εκτοτε όμως, η Ευρωζώνη βυθίστηκε στην ύφεση και η ανεργία αυξήθηκε με τρομακτικό ρυθμό» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: «Τα συνδικάτα (...) ανέπτυξαν πολύπλοκους μηχανισμούς τα τελευταία 35 χρόνια (...) Με το σύστημα των κοινωνικών εταίρων (...) Υπήρχε η αίσθηση πως η γενική απεργία θα έβλαπτε τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν θα επιτύγχανε τίποτα. Οι άνθρωποι έχουν πολλά να χάσουν - χρωστούν για τις πιστωτικές κάρτες, για τα στεγαστικά τους δάνεια κ.ά. (...) Τα συνδικάτα πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα, το οποίο συμμετέχει στη σημερινή κυβέρνηση (...) Εξασφαλίστηκε εργασιακή ειρήνη (...) Ετσι, δεν έγινε καμία γενική απεργία τα χρόνια του ιρλανδικού "μνημονίου"» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ