Τετάρτη 22 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Με μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, οι Λαϊκές Επιτροπές Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Ευόσμου, Κορδελιού, απαίτησαν και πέτυχαν μακροχρόνιο διακανονισμό για την εξόφληση των οφειλών 3 λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα, απαίτησαν μείωση της τιμής του αερίου και κάλεσαν το λαό να παλέψει για φθηνή θέρμανση για όλους.

* * *

Συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα, που μαστίζουν τη Κωμιακή Νάξου, διοργανώνει σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Καλεί φορείς και κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος Κωμιακής σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα στην Υγεία, στο οδικό δίκτυο, στους αγροτικούς δρόμους, στο συγκοινωνιακό, στην αυξημένη τιμή του νερού κ.ά., ώστε να οργανωθεί η πάλη για την επίλυσή τους ενάντια στην πλήρη εγκατάλειψη, τον αποκλεισμό και την απομόνωση που υφίσταται η περιοχή από τη δημοτική αρχή.

* * *

Δυναμική και μαζική παρέμβαση έκαναν χτες στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Νίκαια από τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας και Κορυδαλλού στα πλαίσια και των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις Συμβάσεις. Η κινητοποίηση έφερε στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία χιλιάδων ανθρώπων, καθώς τα ιατρεία αυτά καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών Νίκαιας, Κορυδαλλού και του Ρέντη που είναι μία από τις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές της Αττικής! Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από το προσωπικό των Ιατρείων (σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες θέσεις) λείπουν 26 παθολόγοι, 6 δερματολόγοι, 2 ΩΡΛ, 3 γενικής ιατρικής, 1 διαβητολόγος, 5 θωρακοχειρουργοί, 5 καρδιοχειρουργοί, 2 μικροβιολόγοι, 5 νευρολόγοι, 6 οδοντίατροι, 6 ορθοπεδικοί, 3 ουρολόγοι, 3 οφθαλμίατροι, 4 παιδίατροι, 2 πνευμονολόγοι, 2 ρευματολόγοι, 2 χειρουργοί. Δεν υπάρχουν καθόλου ψυχίατροι και δε συνταγογραφούνται φάρμακα για ψυχιατρικά νοσήματα.

Επιπλέον, μέχρι πρόσφατα ήταν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και αντιδραστήρια. Ανοιξαν μετά τις κινητοποιήσεις των Επιτροπών, όμως υπολειτουργούν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Αντιπροσωπεία των Επιτροπών συναντήθηκε με το Διευθυντή των ιατρείων, ο οποίος ανέφερε ότι «έχει ζητήσει γιατρούς αλλά δεν του φέρνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ