Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Κάποιοι ενοχλούνται από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή στον τοπικό Τύπο της Νάουσας, με την οποία αναφέρονται με ειρωνικό ύφος στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας προς τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου ενόψει του αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, αλλά και στις συχνές εξορμήσεις της ΚΝΕ με έντυπο υλικό και τον «Οδηγητή». Οι «γονείς» (όπως υπογράφουν) συστήνουν στους μαθητές «να πετάνε στους κάδους απορριμμάτων» τα έντυπα που μοιράζουν το ΕΚΝ και η ΚΝΕ στα «ανήλικα παιδιά τους».

Αμεσα απάντησαν με ανακοινώσεις τους τόσο το Εργατικό Κέντρο Νάουσας όσο και η ΟΒ Νάουσας της ΚΝΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις, ώστε τα παιδιά να μη διδάσκονται την υποταγή.

Μεταξύ άλλων, το ΕΚΝ ενημερώνει τους επιστολογράφους, ότι παλεύει για να οργανώσει τον αγώνα γονέων και μαθητών ενάντια στην πολιτική που κλείνει σχολεία, μειώνει μισθούς και συντάξεις, μειώνει δραματικά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (θέρμανση - βιβλία - καθαριότητα - υλικοτεχνικές υποδομές κ.λπ.).

Η ΚΝΕ σημειώνει ότι το σύστημα που ζούμε, δηλαδή ο καπιταλισμός, δεν περιμένει πιστοποιητικά ενηλικίωσης άνω των 18 ετών, προκειμένου να καθορίζει την μοίρα των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Φροντίζει από την πιο μικρή ηλικία να τσακίζει τα δικαιώματά τους, για ολόπλευρη μόρφωση, μόνιμη και σταθερή δουλειά, ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ