Σάββατο 25 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ»
Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

«Μας βοηθάνε φίλοι. Εμένα, ένας φίλος μου, που έχει ταβέρνα, μου δίνει ένα πιάτο φαγητό για να μην πέσω κάτω. Είμαστε έξι μήνες απλήρωτοι. Τι να λέμε τώρα. Και τα τσιγάρα ακόμα μας τα δίνουν. Ούτε εισιτήριο για να πάω να δω το παιδί μου που σπουδάζει στην επαρχία δεν έχω».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε έναν από τους υπαλλήλους του πάρκου «Αντ. Τρίτση». Με αυτούς τους εργαζόμενους που εδώ και έξι μήνες είναι απλήρωτοι, συναντήθηκαν χτες οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στα Δημοτικά Συμβούλια Αγίων Αναργύρων - Καματερού Θ. Σκολαρίκος και Ιλίου Στ. Τσίτσου και ο Μπ. Βορτελίνος, εκπρόσωπος από το ΠΑΜΕ.

Ενας από τους εργαζόμενους λέει: «Το πονάω αυτό το πάρκο. Αλλά και εμείς τι να κάνουμε. Προσπαθούμε όπως μπορούμε να το συμμαζέψουμε. Αλλά δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα. Και τα ξερόχορτα όλο μεγαλώνουν. Φοβόμαστε μην πάρει και καμία φωτιά και χαθεί ό,τι υπάρχει εδώ μέσα».

Στο πάρκο, το οποίο φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενους, λαϊκές οικογένειες που αναζητούν ξεκούραση, αναψυχή και άθληση, εργάζονται 4 μόνιμοι υπάλληλοι και τέσσερις μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούν Μη Κυβενρητικές Οργανώσεις. Στους μόνιμους οφείλονται έξι μήνες δεδουλευμένα ενώ οι εργαζόμενοι από τις ΜΚΟ πληρώθηκαν τους 2 από τους 4 μήνες που δουλεύουν.

Ο Θ. Σκολαρίκος και η Σ. Τσίτσου, προσπάθησαν να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του «Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής» Σ. Μηλιώνη, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Ομως, όπως είπαν στους εργαζόμενους, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, με παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. Παράλληλα, τόνισαν πως ο χώρος αποτελεί πραγματική ανάσα για το λαό της δυτικής Αθήνας και του Λεκανοπεδίου συνολικά και πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά και αποφασιστικά ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του από το λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ