Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» ο Φώτης Πολυμέρης

Ενα σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού τραγουδιού έκλεισε με το θάνατο, προχτές, του τραγουδοποιού και τραγουδιστή, Φώτη Πολυμέρη, σε ηλικία 93 ετών. Τραγούδια όπως «Αστα τα μαλλάκια σου» και «Η γυναίκα είναι ζημιά», αν και τραγουδισμένα πολλές δεκαετίες πριν, είναι γνωστά ακόμη και σήμερα, κυρίως μέσα από τις παλιές ταινίες.

Ο Φώτης Πολυμέρης γεννήθηκε το 1920 στην Πάτρα και ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1935. Τραγούδησε και συνέθεσε πάνω από 200 τραγούδια, ενώ συνεργάστηκε με δημιουργούς όπως οι Τσιτσάνης, Μητσάκης, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρης κ.ά. Το 2004 έγραψε την αυτοβιογραφία του.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) σημειώνει: «Μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού τραγουδιού, ο Φώτης Πολυμέρης, έφυγε εχθές (σσ προχτές) το πρωί στο "Σισμανόγλειο", μετά από μακρόχρονη μάχη με προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Αφησε βαθιά χαραγμένα τα βήματά του στο χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού. Με τα τραγούδια του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και είναι σίγουρο ότι η χαρακτηριστικότατη φωνή του δε θα ξεχαστεί ποτέ από τους Ελληνες.

Ο ΠΜΣ, με βαθιά θλίψη για το χαμό του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η κηδεία του έγινε χτες από το Α΄ Νεκροταφείο δημοσία δαπάνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ