Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διπλό αφιέρωμα στον Θ. Αγγελόπουλο

Συνοδοιπόροι στην τέχνη από το 1983, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος που «έφυγε» άδικα τον Ιανουάριο του 2012, και η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου συνεργάστηκαν σε οκτώ ταινίες, που αποτελούν ήδη σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η συνθέτρια παρουσιάζει μελωδίες της για τις οκτώ τελευταίες ταινίες του διάσημου Ελληνα «ποιητή των εικόνων», αύριο και το Σάββατο (8μμ) στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογή μουσικών θεμάτων για τις ταινίες: «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Ο μελισσοκόμος», «Τοπίο στην ομίχλη», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του 1995, «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», «Το λιβάδι που δακρύζει» και «Η σκόνη του χρόνου».

Στη συναυλία συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Αλέξανδρου Μυράτ, με σολίστ τους Βαγγέλη Χριστόπουλο (όμποε), Ναταλία Μιχαηλίδου (πιάνο), Ντίνο Χατζηϊορδάνου (ακορντεόν), Αριστοτέλη Δημητριάδη (μαντολίνο) και ερμηνεύτρια των τραγουδιών τη Δήμητρα Γαλάνη. Για τις ανάγκες της ερμηνείας των ταξιδιάρικων και συγκινητικών μελωδιών θα συνεργαστεί και το τζαζ τρίο «Human Touch» των David Lynch (τενόρο σαξόφωνο), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) και Σταύρου Λάντσια (πιάνο).

Παράλληλα με τις συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου θα παρουσιαστεί έκθεση για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Το μετέωρο βήμα των εικόνων». Η έκθεση, σε επιμέλεια του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη, θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο (30/5-20/6) στο φουαγιέ του ισογείου. Ωρες λειτουργίας: 10πμ-6μμ (καθημερινές και Σάββατο).

Δεκαπέντε νέοι εικαστικοί συνομιλούν με το φιλμικό κόσμο, τους μύθους και τα μοτίβα του αξέχαστου κινηματογραφιστή: Χρήστος Δεληδήμος, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Σοφία Τούμπουρα, Μαρούσα Παράβαλου, Αννα Καρατζά, Αλεξάνδρα Κατσορίδου, Βασίλης Παφίλης, Νίκος Σεπετζόγλου, Γιάννης Σινιόρογλου, Χαράλαμπος Παπαγιάννης, Σωκράτης Φατούρος, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Κυριάκος Κουσουλίδης, Νίκος Αρβανίτης, Αναστάσιος Καλιακάτσος.


Σ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ