Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φιλανθρωπική» στήριξη... στην κυβέρνηση

Γρηγοριάδης Κώστας

Σαν να πρόκειται για ένα «φιλανθρωπικό σωματείο» και όχι για ένα δημόσιο νοσοκομείο, το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης (σ.σ. στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρωτοστατεί στη διοργάνωση συναυλίας τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο νοσοκομείο!

Τι πιο βολικό δηλαδή για τη διοίκηση και την κυβέρνηση που απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους για τη δραματική υποχρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας... Για μια ακόμη φορά τα χρήματα για το νοσοκομείο θα βγουν από τις τσέπες των επισκεπτών του. Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και των γύρω περιοχών που έχουν πληρώσει μέσω της τσουχτερής φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και απευθείας χαράτσια για Υγεία - Φάρμακα, καλούνται ξανά να... συνεισφέρουν. Για ποιο λόγο; Γιατί και η σημερινή συγκυβέρνηση κλείνει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης, δίνει τα χρήματα του λαού στους δανειστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές Υγείας για να πριμοδοτήσει τις ιδιωτικές. Δηλαδή φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις λαϊκές οικογένειες.

Ο ρόλος των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι καίριος. Η συμμαχία τους με τους ασθενείς, τους κατοίκους των περιοχών, τους ασφαλισμένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους επιβάλλεται όσο ποτέ. Οχι για να προσφέρουν από το υστέρημά τους στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά για να διεκδικήσουν και να πετύχουν γενναία χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, καμία πληρωμή για ασφαλισμένους κι ανασφάλιστους, κατάργηση των επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία - Φάρμακο. Παλεύοντας με στόχο αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο συγκεκριμένο τομέα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ