Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
«Εναλλακτικά» χαράτσια στη λαϊκή ακίνητη περιουσία

«Εναλλακτικές προτάσεις» και σενάρια που παραπέμπουν από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη βάζουν στο αντιλαϊκό τραπέζι η συγκυβέρνηση και τα κόμματά της στο πλαίσιο διαμόρφωσης του λεγόμενου «ενιαίου φόρου» πάνω στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία.

Για την προετοιμασία του νέου μέτρου που θα εφαρμόζεται από το 2014, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης συναντήθηκε χτες με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ). Και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με την παρεχόμενη πληροφόρηση, εμφανίζονται να πλασάρουν την ιδέα της «εξαίρεσης» για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μόνο για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους. Ταυτόχρονα βάζουν στο τραπέζι τα σενάρια για τα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα» με τα οποία θα σηκώσουν, ακόμη περισσότερο, τα χαράτσια στη στέγη των φτωχών αγροτικών νοικοκυριών, όπως και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και μη καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να παρουσιάσουν στην επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής τα στοιχεία για τα αναμενόμενα χαράτσια και τον επιμερισμό τους με βάση το σενάριο για την «εξαίρεση» των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Στην έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας γίνεται λόγος για τη διαμόρφωση του «ενιαίου φόρου» σε σταθερό πλαίσιο «για τα επόμενα 5-10 χρόνια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ