Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον σύντροφο Χρ. Τέγο

Στην Καρδίτσα έγινε χτες η πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ και πρώην δημάρχου της πόλης

Πλήθος κόσμου είπε χτες το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Τέγο
Πλήθος κόσμου είπε χτες το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Τέγο
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε, χτες το μεσημέρι, το χώρο έξω από την Πινακοθήκη του Δήμου Καρδίτσας, για πει το στερνό «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Τέγο, πρώην δήμαρχο Καρδίτσας και στέλεχος του ΚΚΕ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 60 χρόνων. Στην πολιτική του κηδεία παραβρέθηκαν σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, άνθρωποι από την πόλη και τα χωριά του Νομού Καρδίτσας, αλλά και από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Αθήνα κι άλλες περιοχές.

Απ' όποιο πόστο τον έταξε το Κόμμα, ο Χρήστος Τέγος έθεσε τις προσωπικές του ικανότητες, τη ζωτικότητα και τη δράση του στην υπηρεσία της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Αυτή του η στάση αναγνωρίστηκε πλατιά και τιμήθηκε από το λαό της περιοχής, που συμμετείχε χτες μαζικά στον τελευταίο αποχαιρετισμό. Στην πολιτική κηδεία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η τελετή ξεκίνησε μετά από μία και πλέον ώρα που κράτησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του, δίπλα στην οποία στάθηκαν η γυναίκα του Μαρία και οι τρεις γιοι του.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, τον επικήδειο εκφώνησε ο Γ. Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, ο οποίος επισήμανε: «Ο σ. Χρήστος "έφυγε" νωρίς, πρόωρα και σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη νεολαία, σε μια περίοδο που τέτοιες "απουσίες" αφήνουν μεγάλα κενά. Πρόλαβε, όμως, να αναπτύξει μια μεγάλη και πολύπλευρη δραστηριότητα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Ως στέλεχος του ΚΚΕ, είχε ισχυρή και αδιάρρηκτη σχέση με τον εργαζόμενο κόσμο και κατέκτησε την αναγνώριση και την εκτίμηση των λαϊκών ανθρώπων. Οπου κλήθηκε να προσφέρει, ανταποκρίθηκε με προθυμία και δούλεψε με την αφοσίωση και το πάθος του κομμουνιστή».

Αναφερόμενος στη δράση του Χρήστου Τέγου στο χώρο της τοπικής διοίκησης, είπε, ανάμεσα στα άλλα:

«Με την πείρα, τις γνώσεις και τη μαχητικότητά του στάθηκε πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια του Κόμματος να αναδείξει και να τεκμηριώσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των πολιτικών που εφαρμόζονται από τους αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων του λαού απέναντι στα τοπικά όργανα του κρατικού μηχανισμού, των επιχειρηματικών ομίλων. Ως δήμαρχος, έδωσε σαφή δείγματα γραφής στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανυπακοής σε κεντρικές επιλογές».

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά ήταν ο αποχαιρετισμός του Αποστόλη Πίτσαβου, συντρόφου και στενού φίλου του, ο οποίος στάθηκε στους αγώνες του στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και στη σκληρή και παλικαρίσια πάλη που έδωσε με την αρρώστια του. Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός, ο οποίος μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα του Χρήστου Τέγου σε δρόμο της πόλης. Χαιρετισμό εκ μέρους της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας απηύθυνε ο Δ. Τσαντής, δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.

Μετά την πολιτική κηδεία, έγινε η ταφή του στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτάσεις για ουσιαστικό συνέδριο (2004-09-10 00:00:00.0)
Ξανά δήμαρχος ο Χρήστος Τέγος (2002-10-14 00:00:00.0)
Ανανέωση της εντολής! (2002-10-12 00:00:00.0)
Μέτωπο διεκδίκησης κόντρα στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις (2002-10-06 00:00:00.0)
Ολοταχώς για νέα νίκη! (2002-09-18 00:00:00.0)
Μεγάλη νίκη στην Καρδίτσα (1998-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ