Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ - ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Αντιθέσεις πίσω από τις χειραψίες

Με γενικολογίες για την ανεργία και παραπομπές στο σχέδιο που συμφώνησαν μια μέρα πριν οι υπουργοί Εργασίας των δυο χωρών, αλλά και με εμφανείς τις μεταξύ τους αντιθέσεις, πίσω από τις διαβεβαιώσεις ότι συμφώνησαν στα χρονοδιαγράμματα για την τραπεζική ένωση και την οικονομική διακυβέρνηση, ολοκληρώθηκε χτες η συνάντηση της Α. Μέρκελ και του Φ. Ολάντ στο Παρίσι.

Καλώντας έμμεσα τη Γαλλία να ανεβάσει στροφές στα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου: «Συμφωνήσαμε να δώσουμε στη Γαλλία δύο χρόνια για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3,0% (του ΑΕΠ), σε συνδυασμό με την προσδοκία ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν. Αυτά πάνε χέρι-χέρι». Μέρκελ και Ολάντ ζήτησαν ταχεία εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία έφτασε τον Απρίλη στη Γαλλία στο ιστορικό ρεκόρ του 12,5% (επίσημα).

Στη συνέντευξη Τύπου, η Α. Μέρκελ πρόσθεσε με νόημα ότι η αύξηση των μισθών στη Γερμανία δεν θα φέρει καλύτερη ανάπτυξη στην υπόλοιπη Ευρώπη και ότι «η μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη (βλέπε ευρωομόλογα) μπορεί να έρθει μόνο μέσω της εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας των κρατών». Από την πλευρά του, ο Φ. Ολάντ είπε ότι οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να δίνουν εντολές στη Γαλλία, αναφερόμενος στη χτεσινή έκθεση της Κομισιόν με τις συστάσεις της για όλες τις χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ