Πέμπτη 12 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Συνεχίζονται οι προσφυγές

Αλλες δύο προσφυγές κατατέθηκαν χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) από ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν. Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι σταθμοί «Υγεία - Οικολογία» και το «Κανάλι 2000», ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Τύπου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Στο μεταξύ ένας άλλος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, ο «ΤV Πειραιάς», προσέφυγε χτες στα διοικητικά δικαστήρια και ζητάει από το δημόσιο αποζημίωση ύψους 517.180.000 δραχμών για ζημιές που υπέστη, εξαιτίας παράνομων αποφάσεων των δημοσίων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, στην αγωγή που κατέθεσε ο «ΤV Πειραιάς» στο Διοικητικό Πρωτοδικείο μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι:

  • Στις 21/12/2000 άνδρες της Αστυνομίας του Πειραιά, εκτελώντας σχετική εντολή, μετέβησαν στον Υμηττό για να διακόψουν άμεσα εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «TV Alpha». Ωστόσο, αντί να κατάσχουν μηχανήματα του παραπάνω σταθμού, προέβησαν παράνομα σε κατάσχεση των μηχανημάτων του «TV Πειραιά», τα οποία παρέδωσαν στην ΕΡΤ.
  • Η κατάσχεση αυτή προξένησε τεράστια ζημιά στην εταιρία, αφού συνέχισε να καταβάλλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους, αν και το εργατικό δυναμικό (δημοσιογράφοι, τεχνικοί κλπ.) αδυνατούσαν να παράσχουν εργασία, εξαιτίας της κατάσχεσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ