Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιοτικές ταινίες στη Θεσσαλονίκη

Από το «Μυστικό δείπνο» του μεγάλου Κουβανού σκηνοθέτη Αλέα
Από το «Μυστικό δείπνο» του μεγάλου Κουβανού σκηνοθέτη Αλέα
Με τον γενικό τίτλο «Ποιητικές βραδιές κινηματογράφου», η κινηματογραφική λέσχη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΕΡΤ- 3 διοργανώνει για τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη ένα πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στην αίθουσα του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32), χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες.

Η πρώτη έχει τίτλο «Φονταμενταλισμός, θρησκοληψία, φανατισμός όχι άλλα ναρκωτικά παρακαλώ» και ξεκίνησε ήδη με την ταινία του Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα «Μυστικός δείπνος». Στις 18/1 θα προβληθεί η ταινία «Βιριδιάνα» του Λουίς Μπουνιουέλ, 25/1 «Κατά Ματθαίον ευαγγέλιον» του Πιέρ Πάολο Παζολίνι και 1/2 «Το πορφυρό γράμμα» του Βιμ Βέντερς.

Η δεύτερη ενότητα τιτλοφορείται «Φυλακές, τα τσιμεντένια χωνευτήρια των ψυχών» και στα πλαίσιά της θα προβληθούν οι ταινίες: «Ο Σαν Μικέλε είχε ένα κόκορα» των αδελφών Ταβιάνι (8/2), «Η αρραβωνιασμένη» του Γκίντερ Ράις (15/2), «Ο δήμιος των κολασμένων» του Ζιλ Ντασέν (22/2) και «Εξέγερση στις φυλακές Αττικα» της Σίντα Φάιρστοουν (29/2).

Στα πλαίσια του προγράμματος θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες του 3ου φεστιβάλ νέων δημιουργών βίντεο- κινηματογράφου (26/1) και βραβευμένες ταινίες του 22ου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (9/2).

Ωρα έναρξης όλων των προβολών στις 9 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ