Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Προπαγάνδα συμφερόντων

Για να πετύχουν τα επιχειρηματικά σχέδια, στην πλάτη της ΑΕΚ, καθοριστικό ρόλο - με στόχο τη διαμόρφωση συνειδήσεων, απόψεων και συμπεριφορών - (καλείται να/και) παίζει η επικοινωνία και τα ΜΜΕ. Το σχέδιο είναι προφανές (και σ' εξέλιξη) πολύ καιρό τώρα. Στο πλαίσιό του, εντάσσεται και η χτεσινή «επίσημη» εμφάνιση του επιχειρηματία, Δ. Μελισσανίδη.

Μέχρι χτες την εμπλοκή του, μετέφεραν/εξυμνούσαν συνεργάτες του, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Χτες, με γραπτή ανακοίνωση, μπήκε - και τυπικά - στο κέντρο του κάδρου. Ο πρώην μέτοχος της ΠΑΕ και νυν (εκ νέου) «σωτήρας» θεωρεί (αφού έγιναν όλα όσα και όπως ήθελε) «επιτακτική υποχρέωση για εμένα να δηλώσω "παρών" στο νέο ξεκίνημα».

Χρησιμοποιεί «πιασάρικες» εκφράσεις - που απευθύνονται στο άδολο συναίσθημα - όπως «η ΑΕΚ γεννήθηκε πριν από εμάς και θα ζει μετά από εμάς... Δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν παρά μόνο στον κόσμο της, που αποτελεί και τη διαχρονική δύναμή της». Και καλεί «να μη λείψει κανείς» γιατί «αυτό που προέχει είναι να φτιάξουμε την ΑΕΚ από την αρχή».

Στ' όνομα της αγωνιστικής αναγέννησης λοιπόν, βγαίνει από το κάδρο το πώς και γιατί, ποιοι ευθύνονται που η ΑΕΚ έφτασε στη σημερινή πραγματικότητα. Και η επικέντρωση γίνεται «να δημιουργήσουμε από το μηδέν μια ΑΕΚ». Ωστε «όλοι μαζί να ξεχρεώσουμε το χρέος μας».

Μόνο που οι φίλαθλοι, οι απολυμένοι/απλήρωτοι εργαζόμενοι και άλλοι πιστωτές δεν έχουν χρέος. Μόνο το πληρώνουν. Οι επιχειρηματίες/μέτοχοι το δημιούργησαν και οι φίλαθλοι καλούνται να το ξαναπληρώσουν. Για να ξαναστηθεί, «από το μηδέν», η εταιρεία που θα φέρει (πολυεπίπεδα) κέρδη στους ιδιοκτήτες της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ