Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Φουντώνει η κόντρα με τις ΕΠΣ Ηρακλείου, Κιλκίς

Εκδικάστηκαν χτες, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ΕΠΣ (Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της ΕΠΟ. Με τα οποία ζητούν την έκπτωση του ΔΣ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία θα οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές.

Πρόσθετη παρέμβαση, υπέρ της διοίκησης, έκαναν 43 Ενώσεις και - μετά από επίκλησή της - οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα. Δε δέχτηκαν να τη στηρίξουν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ατρόμητος. Υπέρ των προσφευγόντων παρενέβησαν - διά του δικηγόρου τους, Γ. Παναγόπουλου - 14 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλήττονται από το μνημόνιο (να πληρώνουν τα χρωστούμενα οι ΠΑΕ, όπως βολεύονται) που υιοθέτησε (κατ' επιταγή των εταιρειών) η ομοσπονδία. Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος Ιούλη.

Η διοίκηση της ΕΠΟ εξήγγειλε για σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Από χτες διέρρεε πως θ' ανακοινώσει την έναρξη διαδικασίας διαγραφής (υπάρχει προγραμματισμένη ΓΣ στις 28/6, αλλά μάλλον το ΔΣ θα προκηρύξει έκτακτη συνέλευση) των δύο ΕΠΣ. Για να εγκριθεί τέτοια πρόταση, απαιτείται - άρθρο 13 του καταστατικού - να συμφωνήσουν τα 3/4 (42 από τις 56) των Ενώσεων.

Η αφορμή για την κίνηση των 2 ΕΠΣ, εδράζεται σε πραγματικά ζητήματα (παρατυπίες/παρανομίες με παραβιάσεις των υφιστάμενων διατάξεων). Ομως, ουσιαστικά, πρόκειται για μάχη εξουσίας και όχι διαφορετική φιλοσοφία/νοοτροπία. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι προσφεύγουσες Ενώσεις δε διαφωνούν π.χ. με το μνημόνιο αλλά με το χρόνο επιβολής του. Επίσης, το γεγονός ότι - κατά την εκδίκαση - ακούστηκε αρκετές φορές η φράση «και εσείς τα ίδια κάνατε».

Τη διαδικασία παρακολούθησε και ο μικρομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ και δικηγόρος των «κιτρινόμαυρων» παλαιμάχων, Β. Καπετανόπουλος. Γιατί, στην προσφυγή, καταγγέλλεται και η (παράνομη) απόφαση της αναδιάρθρωσης. Βάσει της οποίας η ΑΕΚ θ' αγωνιστεί στην νέα Γ' εθνική και όχι - λόγω της συγχώνευσης - στη Δ'.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ