Κυριακή 23 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή
  • «Αγαμέμνων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
    «Αγαμέμνων» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
    Η Ομάδα χορού Μαγκί Μαρέν, σήμερα, στις 21:00, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Η, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
  • Σήμερα, στις 23:00, στην Πειραιώς 260, Κτίριο Ε, η ομάδα Κανιγκούντα, επιχειρεί μια ελεύθερη διασκευή του μυθιστορήματος του Αλφρεντ Ντέμπλιν «Βερολίνο Αλεξάντερπλατς», το οποίο καταγράφει τη γέννηση του φασισμού στη μεσοπολεμική Γερμανία μέσα από την ιστορία ενός άντρα που συνθλίβεται στα γρανάζια του συστήματος. Διασκευή - Σκηνοθεσία Μαρία Μαγκανάρη. Πρωτότυπη μουσική - τραγούδια Νίκος Ντούνας. Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Μαγκανάρη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου.
  • «Η εμπειρία της παράστασης Κήπος Στάχτες» (23-28 & 30 Ιουνίου, 1-5 & 7-12 Ιουλίου, 20:00 Κολωνός). Μετάφραση Γκάγκα Ρόσιτς, Μαρία Κεσίνη. Σύλληψη - Σκηνοθεσία Ηλίας Κουνέλας. Κινησιολογική επιμέλεια Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης. Σκηνικά - Κοστούμια Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου. Φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος. Μουσική Ηλίας Κουνέλας. Ερμηνεύουν Ζωή Τούντα, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Ηλίας Κουνέλας.
Δευτέρα
  • «Αντρες έτοιμοι για όλα» των Anthony McCarten και Stephen Sinclair. Απόδοση-σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας, σκηνικά Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια Εβελυν Σιούπη. Με τους Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστα Ευρυπιώτη, Τόνυ Δημητρίου, Κώστα Κόκλα, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Μαρία Φιλίππου, Μάνο Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Νίκη Λάμη.
Τρίτη
  • Γλυκερία
    Γλυκερία
    Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου. Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη. Παίζουν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θεοδώρα Τζήμου, κ.ά.
Tετάρτη
  • Το 2013 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Παιδείας «Ετος Κ.Π. Καβάφη» με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Η δραματική Σχολή Πέτρα του Δήμου Πετρούπολης, παρουσιάζει την παράσταση «Αναζητώντας τον Καβάφη» με μαθητές της σχολής σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού, εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για τον συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή. Τραγουδούν: Αγνή, Γιώργος Γερολυμάτος, Γιάννης Θωμόπουλος, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Ροδά, Πέρσα Σέργη, Κώστας Σκόνδρας, Μπάμπης Τσέρτος, Ελένη Φιλίνη, Λάκης Χαλκιάς, Κωστής Χρήστου. Συμμετέχει η ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ». Ωρα έναρξης: 20.30. Γενική Είσοδος: 15 ευρώ.
  • «Τα Παιδιά θα 'ρθουνε στις Οχτώ...» το νέο έργο των Δημήτρη Αποστόλου - Αλέξανδρου Ρήγα με τον Αλέξανδρο Ρήγα και την Βασιλική Ανδρίτσου θα φιλοξενήσει το «Κατράκειο» στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη.
Πέμπτη
  • Μαρίζα Κωχ
    Μαρίζα Κωχ
    Σήμερα, στις 21.30, συναυλία Μοντέρνας Μουσικής, από το τμήμα Μοντέρνων Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης. Μια αναδρομή στη ροκ μουσική των '80 και '90. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σήμερα και αύριο, στο θέατρο Παπάγου «Η τελευταία παράσταση» Μιούζικαλ, από τo 1ο Λύκειο Χολαργού. Πρόκειται για το καινούριο έργο του Διονύση Κοριανίτη. Σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια Χρήστος Ξηρογιάννης, χορογραφίες Κατερίνα Βούλγαρη, σκηνικά και κουστούμια Μαρία Φιλίππου.
Παρασκευή
  • Συναυλία Κλασικής Μουσικής, από το τμήμα Κλασικών σπουδών του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης. Είσοδος ελεύθερη.
  • «Τα βάσανά μου τραγουδώ, τον πόνο μου γλεντίζω»: Αρχίζει στην Πετρούπολη το διήμερο αφιέρωμα στην παράδοση, από τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Πετρούπολης. Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή
  • Μια παράσταση που ξεκινάει στις 00.00 το βράδυ της Παρασκευής και τελειώνει στις 00.00 το βράδυ του Σαββάτου. Χωρίς διάλειμμα, αλλά οι θεατές μπορούν ελεύθερα να μπαινοβγαίνουν στο θέατρο, όποια ώρα και όσες φορές το επιθυμούν. Πρόκειται για την παράσταση του Γιάννη Κακλέα «Σάμουελ Μπέκετ, Μερσιέ και Καμιέ» (Πειραιώς 260, Κτίριο Η). Μετάφραση Αρης Μπερλής. Σκηνογραφική επιμέλεια Μανόλης Παντελιδάκης. Παίζουν: Αρης Σερβετάλης, Κώστας Φιλίππογλου, Κίμων Φιορέτος.
Σάββατο
  • Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία συναντιούνται επί σκηνής σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Ελληνα συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, στο «Κατράκειο» Θέατρο στη Νίκαια. Στο αφιέρωμα θα ερμηνεύσουν τα έργα «Μικρά Ασία», σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και μια επιλογή απ' τα αθάνατα, λαϊκά τραγούδια του συνθέτη.
  • Η εμπειρία της παράστασης Κήπος Στάχτες
    Η εμπειρία της παράστασης Κήπος Στάχτες
    Η Μαρίζα Κωχ, τα Σαββατόβραδα του Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στην ταράτσα του Λουτρού των Αέρηδων στην Πλάκα (Κυρρήστου 8), κάτω από το φως της Ακρόπολης, σε τραγούδια δικά της και περάσματα από τις μουσικές των άλλων... Μαζί της, ο Γιώργος Σαλβάνος - πιάνο, η Τζένη Ντούρου κρουστά - τραγούδι, η Κλεοπάτρα Βάγια - ταμπουρά και ο Ηλίας Βαμβακούσης, τραγούδι - ούτι. Πληροφορίες: 210.3244.340.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2013-09-08 00:00:00.0)
Φεστιβαλικές παραστάσεις (2013-06-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-06-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-06-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ