Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Εικαστικά
Για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης «Τερακότα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως, Θεσσαλονίκη), διοργανώνει μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση, που εγκαινιάζεται την Τρίτη και φιλοξενείται στο χώρο της γκαλερί, παρουσιάζεται μέρος των έργων που πρόσφεραν οι καλλιτέχνες, μέλη του ΕΕΤΕ - ανάμεσά τους καθηγητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών και γνωστοί δημιουργοί - ως χειρονομία βοήθειας στα παιδιά - θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Ιδιαίτερα τα παιδιά σήμερα υποφέρουν στερούμενα ακόμα και την τροφή και τη θέρμανση εξαιτίας του «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί κατά της γειτονικής χώρας με στόχο την επέμβαση στα εσωτερικά της.

Η έκθεση αυτή απευθύνεται και στηρίζεται στην ανταπόκριση και την αγάπη του ευαισθητοποιημένου ελληνικού κοινού και έχει στόχο τη βοήθεια στα παιδιά. Το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθεί για το σκοπό αυτό, όπως έγινε και με την αντίστοιχη έκθεση στην Αθήνα, καθώς αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για την ανάλυση αίματος στο Νοσοκομείο Παίδων στο Βελιγράδι.

Η ξεχωριστή αυτή εικαστική παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι τις 29/1. Θα λειτουργεί καθημερινά (10πμ έως 2.30μμ) εκτός Κυριακής. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργεί και το απόγευμα (6μμ έως 9μμ).

  • Στον ίδιο χώρο (1 έως 15 Φλεβάρη) θα εκτεθούν 15 γυαλοτυπίες του Γιάννη Τζερμιά, ενώ από τις 17 έως τις 26 Φλεβάρη θα εκτεθεί το σύνολο των φωτογραφιών του Νίκου Μάρκου, με τίτλο «Γαιομετρία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ