Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Με μετακινήσεις η κάλυψη των τρομακτικών κενών

Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ - ΨΝΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ - ΨΝΑ
Αμετακίνητη στην αντιλαϊκή πολιτική της να καλύψει τα τρομακτικά κενά στα δημόσια νοσοκομεία μόνο με μετακινήσεις εργαζομένων σε αυτά - και χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε χτες ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Ευδοκιμίδης στους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ).

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ να μετακινήσει προσωπικό και από το ψυχιατρείο σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών λόγω αυξημένου πληθυσμού κατά την τουριστική περίοδο.

«Οι μετακινήσεις είναι επιβεβλημένες» και οι «υπηρεσιακές ανάγκες είναι πάνω από τις προσωπικές ανάγκες» υποστήριξε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ για να επιβεβαιώσει στη συνέχεια ότι δεν είναι στόχος η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την κυβέρνηση. Στη διάρκεια της συνάντησης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις μετακινήσεις προσωπικού, διεκδικώντας ταυτόχρονα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Επίσης τόνισαν ότι δεν πρόκειται να μπουν στη λογική διαπραγματεύσεων για τις μετακινήσεις, όπως άφησαν περιθώρια συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ έθεσαν το θέμα του οριστικού κλεισίματος των δημόσιων ψυχιατρείων μέχρι το τέλος του 2015, όπως προβλέπει το τελευταίο μνημόνιο του υπουργείου Υγείας με τον επίτροπο Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ ισχυρίστηκε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, όμως το μνημόνιο προβλέπει ρητά: «Θεσμοθέτηση της κατάργησης ως ΝΠΔΔ των εναπομεινάντων ψυχιατρικών νοσοκομείων» και τη «μεταφορά προσωπικού των εναπομεινάντων ψυχιατρικών νοσοκομείων σε μονάδες ψυχικής υγείας»...

Για τη σωτηρία της «Πολυκλινικής»

Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του μοναδικού νοσοκομείου που απέμεινε στο κέντρο της Αθήνας, οργανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της «Πολυκλινικής», ώρα 10 π.μ., μπροστά στο νοσοκομείο (Πειραιώς και Σωκράτους).

«Ελάτε μαζί με μας... Να υπερασπιστούμε το μοναδικό νοσοκομείο που απέμεινε στο κέντρο της Αθήνας και που περιθάλπει καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους, εργαζόμενους του κέντρου, διερχόμενους, τουρίστες, μετανάστες, άνεργους, φοιτητές από τις διπλανές εστίες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ