Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Δ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΠ
Η ανάπτυξή τους φέρνει ανεργία και εργάτες χωρίς δικαιώματα

Πανεξόρμηση στον Πειραιά των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ με αιχμή το πρόβλημα της ανεργίας

Από την περιοδεία της Δ. Μανωλάκου χτες στον ΟΛΠ
Από την περιοδεία της Δ. Μανωλάκου χτες στον ΟΛΠ
Με αιχμή την ανεργία που έχει γονατίσει ολόκληρη την Πειραιώτικη περιφέρεια, οι δυνάμεις των Τομεακών Οργανώσεων Πειραιά, Μεταφορών και Μετάλλου του ΚΚΕ, οι Κομματικές οργανώσεις Υγείας, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικών, Οικοδόμων, «οργώνουν» κάθε χώρο δουλειάς και εργατογειτονιά, ανοίγοντας τη συζήτηση με εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις, για την πολιτική πρόταση διεξόδου που προτείνει το ΚΚΕ από την βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Κεντρικός σταθμός του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος των Κομματικών Οργανώσεων, θα είναι η συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 8 το βράδυ στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα) με θέμα «Την πρόταση του ΚΚΕ για την ανεργία και την προστασία των ανέργων».

Στο Κέντρο Επισκευής και Συντήρησης Μηχανημάτων (ΚΕΣΜ) του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα περιόδευσε χτες το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, αναδεικνύοντας ότι η ανεργία πάει «πακέτο» με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που προωθούνται από κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Μέτρα όπως η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, το ξεπάστρεμα συνολικά των εργασιακών δικαιωμάτων, για να εξασφαλιστεί στους μονοπωλιακούς ομίλους, πάμφθηνη εργατική δύναμη, όπως έγινε με την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ στο κινεζικό μονοπώλιο της COSCO. Προβλήτα που κατάντησε ένα απέραντο εργασιακό κάτεργο.

Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΣΜ υποδέχτηκαν την Δ. Μανωλάκου συγκεντρωμένοι στο μεγάλο μηχανουργείο η οποία παίρνοντας το λόγο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σας αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ; Ναι, γιατί από το δημόσιο έχουν δεσμευτεί και ήδη υλοποιούνται μαζικές απολύσεις. Εχουν δεσμευτεί και ήδη υλοποιούνται ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων χώρων, όπως το λιμάνι. Το ερώτημα είναι, όταν θέλουν να πουλήσουν, θα το κάνουν με το προσωπικό που είναι; Οχι βέβαια απαλλάσσονται από το προσωπικό έτσι ώστε ο καπιταλιστής που θα πάρει για να εκμεταλλευτεί και να κερδίσει, να μην έχει το βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων. Εσείς έχετε την πείρα της παράδοσης του ΣΕΜΠΟ στην COSCO, η οποία πήρε το Σταθμό "καθαρό" από εργαζόμενους και εργασιακά δικαιώματα».

Στο ερώτημα εργαζόμενου «και τι πρέπει να γίνει; Αυτοί όταν αποφασίζουν κάτι το εφαρμόζουν», η Δ. Μανωλάκου απάντησε: «Συσπείρωση, συντονισμένος αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις εργατογειτονιές, να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα και σε συμμαχία, όλοι οι εργαζόμενοι με τους φτωχούς επαγγελματίες και αγρότες να βάλουμε πλώρη για να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες. Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παραγωγική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος των λαϊκών αναγκών και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο μια άλλη πολιτική που θα συμφέρει το λαό, μόνο η λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία».

Με το πλήρωμα του οχηματωγού ακτοπλοϊκού πλοίου «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» στο λιμάνι της Δραπετσώνας μίλησε χτες ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σύσκεψη που έγινε, τονίζοντας ότι οι ναυτεργάτες από την πείρα τους ξέρουν ότι είναι φληναφήματα πως από τα προνόμια στο κεφάλαιο και την ανάπτυξή του, μπορούν να έχουν όφελος και οι εργάτες. Πάνω από 4.000 πλοία έχουν οι Ελληνες εφοπλιστές, όμως οι άνεργοι στον κλάδο είναι πάνω από 12.000, στα πλοία κυριαρχεί η απλήρωτη και μαύρη ανασφάλιστη εργασία. Ενώ μαζί με τους ναυτεργάτες δεινοπαθούν και οι νησιώτες που βλέπουν καράβι μόνο αν συμφέρει την κερδοφορία του εφοπλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ