Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΗΜΗ ΠΑΚ»
Υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά

Την απόφασή τους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή, ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι της «ΦΗΜΗ ΠΑΚ», μετά τη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περιφρούρηση του χώρου βάζοντας βάρδιες, προκειμένου η εταιρεία να μην αρχίσει την απόσυρση μηχανημάτων και άλλων υλικών από το χώρο. Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχτές η εταιρεία έβαλε «λουκέτο» στο εργοστάσιο αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση, πετώντας στο δρόμο 120 εργάτες.

Στη χτεσινή τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, εκτός από την περιφρούρηση του χώρου, να προχωρήσουν σήμερα σε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για το θέμα, καθώς και να ζητήσουν τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας. Ταυτόχρονα, το σύνολο των εργαζομένων περνάει σε επίσχεση εργασίας. Να σημειωθεί πως η εργοδοσία κλείνοντας το εργοστάσιο, δεν προχώρησε σε καμιά απόλυση των εργαζομένων, με συνέπεια, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να εκφράζουν φόβους για τα παραπέρα σχέδια της εργοδοσίας.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καθώς και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους «να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω, από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, να σφυρηλατήσουν την ταξική τους ενότητα, να κλιμακώσουν την πάλη τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να ανοίξει άμεσα το εργοστάσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ