Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για την απρόσκοπτη ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την εισοδηματική ενίσχυση των οικογενειών που έχουν παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση και χαμηλά εισοδήματα, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Γιάννης Γκιόκας.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς δίνονται βεβαιώσεις φοίτησης για τους μαθητές της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να πάρουν εισοδηματική ενίσχυση.

Για το σχολικό έτος 2011 - 12 η αναντιστοιχία του κατώτερου εισοδήματος, με βάση την αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης ενός ζευγαριού (5.000 ευρώ) και του ποσού που όριζε η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών (3.000 ευρώ) είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες που έπαιρναν αυτήν την ενίσχυση τα προηγούμενα χρόνια να μην την πάρουν.

Να τονιστεί, επίσης, πως η καταβολή των χρημάτων σε όσες οικογένειες κατόρθωσαν να το πάρουν καθυστέρησε πολύ.

Ταυτόχρονα, ενώ η εισοδηματική ενίσχυση αφορά τους μαθητές υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στην εγκύκλιο δεν περιλαμβάνονται τα νηπιαγωγεία, τη στιγμή που είναι θεσμοθετημένη η μονοετής υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

  • Να μην υπάρχει στη φετινή εγκύκλιο η περσινή αναντιστοιχία ποσού που προβλέπει και κατώτερου ποσού αντικειμενικής διαβίωσης ζευγαριού ώστε να πάρουν την ενίσχυση οι οικογένειες όπως παλιότερα με βάση το πραγματικό τους εισόδημα.
  • Να ενταχθεί και η Προσχολική Αγωγή στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
  • Να μην υπάρξει πρόβλημα με την έγκαιρη καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του 2013».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ