Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Πυρ κατά ενός 40χρονου Εβραίου Ισραηλινού άνοιξε στρατιωτικός φρουρός στο Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, νωρίς χτες το πρωί, επειδή τον άκουσε, όπως υποστηρίζει, να φωνάζει στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» και νόμιζε ότι πρόκειται για Παλαιστίνιο εξτρεμιστή. Ο 40χρονος έχασε τη ζωή του, ο στρατιώτης ανακρίνεται και το σημείο προσευχής για τους Εβραίους πιστούς έμεινε κλειστό για αρκετή ώρα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης καμικάζι που εισήλθε ξημερώματα Παρασκευής με στολή αστυνομικού στο κέντρο καταμέτρησης ψήφων της επαρχίας Ανμπάρ στο Ιράκ, όπου μετρούνταν οι ψήφοι των τοπικών εκλογών.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο σιιτικό τέμενος σημειώθηκε χτες στην περιοχή της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμα 25. Την ευθύνη για την επίθεση δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση, ωστόσο οι σιίτες γίνονται συχνά στόχος στο Πακιστάν.

ΣΟΦΙΑ.-- Με 88 ψήφους υπέρ, το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε το πακέτο μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση για τη «σταθεροποίηση» του ενεργειακού τομέα¨και τη συμβολική μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τους τελικούς καταναλωτές κατά περίπου 5%. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και το βράδυ της Πέμπτης, για έβδομο 24ωρο, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντικυβερνητικών σε κεντρική πλατεία της Σόφιας με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης, την αλλαγή του πολιτικού μοντέλου και την άμεση τροποποίηση του εκλογικού νόμου.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ.-- Τα ρεκόρ όλων των εποχών ξεπέρασε χτες η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Σιγκαπούρη και στη νότια Μαλαισία εξαιτίας του νέφους πυκνής αιθαλομίχλης που πλήττει τις περιοχές εξαιτίας καταστροφικών πυρκαγιών στη γειτονική Ινδονησία.

ΚΕΜΠΕΚ.-- Τουλάχιστον δύο άτομα βρέθηκαν χτες νεκρά έπειτα από έκρηξη που κατέστρεψε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην περιοχή Κοτώ ντι Λακ στο Κεμπέκ του Καναδά. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε χτες το πρωί στην ισπανική κτήση Θέουτα που βρίσκεται στο Μαρόκο της βόρειας Αφρικής. Οπως αναφέρει οι «οκτώ ισλαμιστές Μουτζαχεντίν σκόπευαν να μεταβούν στη Συρία για να υποστηρίξουν τις εκεί αντικαθεστωτικές δυνάμεις». Οι οκτώ κατηγορούνται για σχέσεις με την «αλ Κάιντα» βόρειας Αφρικής, ενώ πριν τις συλλήψεις αναφέρθηκε η αθρόα φυγή δεκάδων ατόμων (ανάμεσά τους και ανήλικοι) που συνδέονται με την «αλ Κάιντα», και από το θύλακα της Θέουτα και από το μαροκινό έδαφος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ